Nederlanders hacken Zoom, winnen wedstrijd en 200.000 dollar

Twee Nederlandse hackers hebben de hackwedstrijd Pwn2Own gewonnen en daarmee een geldprijs van 200.000 dollar (omgerekend 168.000 euro). De twee ontdekten een lek in videobelprogramma Zoom waarmee ze de computer van Zoom-gebruikers kunnen overnemen. Dat meldt RTL Nieuws.

De gebruiker hoeft nergens op te klikken om de hacker toegang te geven tot de computer, zoals bij sommige phishingmails het geval is. Dat maakt het lek extra gevaarlijk. Daan Keuper en Thijs Alkemade, beide werkzaam bij een cybersecuritybedrijf, zeggen tegen RTL Nieuws dat Zoom-gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken, omdat alleen zij en Zoom weten hoe de kwetsbaarheid kan worden uitgebuit. Volgens het tweetal is Zoom al bezig met een beveiligingsupdate.

Twee maanden werk

De mannen zijn twee maanden bezig geweest om het lek zo goed mogelijk uit te buiten, zeggen ze tegen RTL Nieuws. “Het meeste werk zit hem in de kwetsbaarheid uitbouwen, zodat je er daadwerkelijk een computer mee kunt overnemen. En dat dit ook elke keer lukt, ongeacht op welke computer”, aldus Keuper.

Bron: RTL Nieuws

Mobiele versie afsluiten