Microsoft Teams groeit naar 145 miljoen dagelijkse gebruikers

De communicatie-app Microsoft Teams heeft volgens The Verge inmiddels 145 miljoen dagelijkse gebruikers. Dit is een nieuwe stijging, ditmaal van 26 procent, sinds Microsoft in oktober 2020 onthulde dat Teams tijdens de pandemie was gestegen naar 115 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Om het cijfer van 145 miljoen in perspectief te plaatsen: aan het begin van de pandemie had Microsoft Teams ongeveer 32 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Dat steeg destijds in een paar weken tot 75 miljoen, en dit aantal is sinds het begin van de pandemie dus weer verdubbeld.

Moeilijk vergelijken

Het is volgens The Verge echter moeilijk om de cijfers van Teams te vergelijken met concurrerende services. Google en Zoom onthullen geen dagelijkse actieve gebruikers en kiezen voor een meer vage meeteenheid van dagelijkse actieve deelnemers. Dit betekent dat een enkele gebruiker meerdere keren kan worden geteld als deze gedurende een dag aan verschillende vergaderingen deelneemt. Zoom onthulde dat het vorig jaar 300 miljoen dagelijkse actieve deelnemers had en Google zei vorig jaar dat het 100 miljoen dagelijkse actieve deelnemers had. Slack onthulde dat het 12,5 miljoen gelijktijdige gebruikers had tijdens het begin van de pandemie vorig jaar, maar het bedrijf is sindsdien terughoudend met het noemen van dagelijkse actieve gebruikersaantallen.

Bron: The Verge

Mobiele versie afsluiten