Meer Starlink-ontvangers naar Oekraïne

SpaceX van Elon Musk stuurt meer ontvangers van Starlink naar Oekraïne. Dat zegt de Oekraïense president Zelensky na een gesprek met Musk. Met de ontvangers kunnen Oekraïners breedbandinternet gebruiken via het satellietnetwerk van SpaceX.

Zelensky schrijft op Twitter dat hij met Elon Musk heeft gepraat. Hij is hem dankbaar dat hij Oekraïne steunt met woorden en daden. Volgende week komen de nieuwe Starlink-systemen naar Oekraïne. Zelensky schrijft ook dat hij met Musk heeft gesproken over mogelijke toekomstige ruimteprojecten. Daarover zouden ze na de oorlog verder praten.

Musk zei onlangs dat Starlink het enige niet-Russische communicatiesysteem was dat na de Russische invasie nog werkte in sommige delen van Oekraïne. Eind februari schakelde hij Starlink in voor Oekraïne. Het systeem gebruikt satellieten waardoor grondkabels niet nodig zijn. Wel is een ontvanger vereist. SpaceX heeft inmiddels negentienhonderd satellieten in een baan rond de aarde gebracht, waarmee breedbandinternet wordt aangeboden in afgelegen gebieden.

Bron: Twitter

Mobiele versie afsluiten