Mark Slagmolen van ProLion over ondersteuning Dell PowerScale

‘CryptoSpike van ProLion is nu crossplatform'

ProLion biedt met CryptoSpike al enige jaren goede afweer tegen ransomware voor ONTAP-platformen. ONTAP wordt gebruikt door NetApp en Lenovo. Sinds kort biedt CryptoSpike ook protectie voor het Dell PowerScale-platform, en daarmee is het nu een crossplatform-oplossing. Mark Slagmolen, regional manager Benelux, Frankrijk en Nordics, vertelt daar meer over.

Prolion-Mark-SlagmolenCryptoSpike is inmiddels een bekende naam in het kanaal. In Nederland en daarbuiten weten system integrators, installateurs en distributeurs dat het goed en onzichtbaar zijn werk doet. CryptoSpike beschermt de files in storagesystemen. “Bij ransomware-protectie wordt veel nadruk gelegd op het beschermen van de endpoints en netwerken. De storagesystemen vallen snel buiten de scope van de maatregelen”, zegt Mark. “CryptoSpike is er om dat gat in de verdediging te vullen. Onze focus ligt op het beschermen van File-storagesystemen.”

ProLion heeft zich met CryptoSpike eerst gericht op het NetApp-platform. Daarna volgde de ondersteuning voor Lenovo. De DM-serie storagesystemen van deze fabrikant gebruiken ook ONTAP (NetApp OEM) en kunnen dus ook worden voorzien van de extra bescherming van CryptoSpike.

Dell PowerScale

Sinds kort kan CryptoSpike ook worden toegevoegd aan het Dell PowerScale platform. “Bij protectie is het key dat de datastromen naadloos kunnen worden geïntegreerd. Voor dit platform van Dell geldt dat de informatiestroom, in het bijzonder welke user wanneer welke file benadert, heel makkelijk door CryptoSpike kan worden gebruikt. Daarom was deze uitbreiding van ons portfolio een logische keuze”, geeft Mark aan, waarbij hij laat doorschemeren dat het daar niet bij zal blijven. Deze zomer wordt CryptoSpike-bescherming ook mogelijk voor Dell Unity en Dell PowerStore.

Dual Vendor

Mark: “De meeste grotere resellers van storagesystemen hanteren een dual vendor policy. Vanuit deze groep hadden we al vaker de vraag gekregen of we meer platformen konden ondersteunen. Een deel van de markt heeft dan ook lang gewacht op deze aankondiging.”

De drie merken die ProLion ondersteunt, hebben in Nederland samen meer dan 50 procent marktaandeel. Dat is niet het enige waar Mark enthousiast over is. “Natuurlijk is het goed te weten dat we een substantieel deel van de markt tegen ransomware kunnen beschermen. Minstens zo belangrijk is echter dat we door de samenwerking met Dell andere marktsegmenten gaan bedienen.” Hij bedoelt daarmee dat Dell Unity en PowerStore vaker voorkomen bij de iets kleinere afnemers. Resellers die vooral het middensegment van de markt bedienen, kunnen de storage-oplossingen van hun klanten nu ook beter beschermen.

Crossplatform

Crossplatform betekent voor ProLion meer dan een pakket aanpassen voor de verschillende platformen. De installateurs en de beheerders van storage-omgevingen schieten er weinig mee op als de knoppen per versie net op een andere plek zitten. “We hebben met het oog op de uitbreidingen onze software verder aangepast”, legt Mark uit. “Daarbij hebben we ook de omgevingen voor beheer en het bestellen onder handen genomen. Met softwareversie 3.1 is crossplatform-integratie ver doorgevoerd. Er hoeft nu niet meer van User Interface (beheerplatform) gewisseld te worden bij het bestellen, aanpassen en beheren. Dat zorgt voor meer overzicht en gemak.”

Early Access Program

Een selecte groep resellers en eindklanten heeft de afgelopen periode de nieuwe software al kunnen testen. Dat proces is door ProLion geformaliseerd met een Early Access Program. Op Invite Only-basis worden resellers en, via hen, sommige eindklanten benaderd met de vraag hieraan mee te doen. “Uit deze groep krijgen we zeer waardevolle feedback en dat helpt ons de producten verder te verbeteren”, zegt Mark. “We kunnen om praktische redenen de groep echter niet te groot maken, daarom hebben we voor dit model gekozen. Ons EAP is iets anders dan een usergroup, waarbij een community kennis deelt en uitwisselt. Wij hebben vooralsnog gekozen voor één-op-één contacten tussen technici bij klanten en hun contactpersonen bij ProLion.”

CryptoSpike voor meer bescherming

CryptoSpike ontwikkelt zich steeds meer tot een oplossing voor meerdere platformen, die de complexe storage-architectuur gebaseerd op meerdere vendoren in organisaties kan beschermen. Mark: “Onze resellers en hun klanten weten dankzij CryptoSpike elke dag weer ransomware-aanvallen op storage-omgevingen af te slaan. Nu we het crossplatform maken, zullen zij daar nog beter in slagen, want delen van die omgevingen die geen gebruik maken van ONTAP, kunnen nu ook worden beschermd.”

Mark Slagmolen is Regional Manager BeNeLux, Nordics & France van ProLion en is bereikbaar op 06 250 333 30 of via mark.slagmolen@prolion.com.

 

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nr 02)

Mobiele versie afsluiten