Logitech CEO stapt per direct op

Dinsdag heeft Logitech bekendgemaakt dat CEO Bracken Darrell heeft besloten het bedrijf te verlaten. In de officiële verklaring staat dat het vertrek per direct ingaat.

logitech vierkantIn het zelfde bericht staat ook dat hij de komende periode met het bedrijf blijft samenwerken om te zorgen voor een soepele overgang. Terwijl de zoektocht naar een opvolger loopt zal de functie intern en tijdelijk worden ingevuld.

Veranderingen aan de top van bedrijven zijn altijd interessant. In dit geval is gaat het om een beursgenoteerde organisatie. De echte reden van het vertrek worden niet genoemd. De quote dat Darell “het tijd vindt om na 10 jaar te vertrekken” komt weinig geloofwaardig over.

Iedereen die een blik op de meest recente cijfers werpt kan een andere reden voor het vertrek verzinnen. Het afgelopen kwartaal is de omzet van de maker van muizen-en-meer met maar liefst 23 procent gedaald. Op jaarbasis is er sprake van een min van 17 procent, terwijl beleggers eerder werden voorbereid op een min van 13-15 procent.

Begin augustus komen de nieuwe kwartaalcijfers van het Zwitsers-Amerikaans bedrijf. Dan zal vast wel bekend zijn wat de redenen zijn en hoe het bedrijf er voor staat. Niet alleen beleggers, ook het personeel kijkt daar halsreikend naar uit. Onder Darrell is begin dit jaar een eerste ontslagronde van 300 functies aangekondigd, vraag is of het daar bij blijft als de groei verder onder druk blijft staan.

Mobiele versie afsluiten