LG stopt mogelijk met smartphones

LG gaat mogelijk stoppen met het maken van smartphones. Het bedrijf heeft geen koper gevonden en zou volgende maand aankondigen dat er geen LG-smartphones meer zullen worden gemaakt. Dat schrijft The Korea Herald op basis van informatie van insiders in de Zuid-Koreaanse techindustrie.

De krant berichtte in januari dat het Zuid-Koreaanse techbedrijf erover dacht de smartphonetak te verkopen of helemaal te staken. Bronnen zeggen dat onderhandelingen met Volkswagen en het Vietnamese Vingroup over de verkoop spaak zijn gelopen.

Herstructurering

LG was ooit de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Het bedrijf leed de afgelopen vijf jaar 3,7 miljard euro verlies en het marktaandeel zakte naar 1,7 procent. Daarom is het Zuid-Koreaanse bedrijf al langere tijd bezig met een herstructurering. Nu die wordt afgerond, valt vermoedelijk ook snel het doek voor de smartphonetak.

Oprolbare telefoon

Eerder aangekondigde plannen, zoals een oprolbare telefoon, gaan waarschijnlijk niet door. Er vindt volgende maand een vergadering van aandeelhouders plaats. Verwacht wordt dat het einde van de smartphonetak daarna wordt aangekondigd.

Bron: The Korea Herald

Mobiele versie afsluiten