Lenovo had prima 2019

Lenovo Group behaalde in het volledige boekjaar en Q4 2019 prima resultaten, ondanks diverse macro-economische en industriële uitdagingen werd voor het tweede achtereenvolgende jaar een jaaromzet van meer dan 50 miljard dollar gerealiseerd.

De winst voor belastingen kwam uit op 1,02 miljard dollar, een stijging van bijna 19 procent jaar-op-jaar. Het nettoresultaat voor het hele jaar bedroeg 665 miljoen dollar, een stijging van 12 procent jaar-op-jaar.

De Intelligent Devices Group (IDG) van Lenovo droeg het sterkst bij aan de sterke prestaties; de PC and Smart Devices-groep (PCSD) deed 40 miljard dollar, een plus van 3,6 procent op jaarbasis. De winstgevendheid verbeterde tot 2,3 miljard dollar. Het leiderschap in wereldwijde pc-markt werd uitgebreid tot 24,5 procent voor het volledige jaar. Bij de Data Center Group (DCG) daalde de totale omzet met 8,7 procent op jaarbasis als gevolg van een geringere vraag in het hyperscale-segment en aanzienlijke prijsdalingen voor grondstoffen. Transformation businesses lieten een solide vooruitgang zien. Smart IoT-inkomsten werden bijna verviervoudigd (+ 296 procent) op jaarbasis dankzij augmented en virtual reality, Smart Office en Internet of Things. Smart Infrastructure groeide met 37 procent op jaarbasis doordat ook Network Function Virtualization inkomsten begon te genereren. Daarnaast verdubbelde de omzet van Smart Vertical (+ 133 procent) dankzij de sterke groei van Data Intelligence Business Group, slimme gezondheidszorg en onderwijsoplossingen. Software en services behaalde een recordomzet van 3,5 miljard dollar, een stijging van 43,2 procent jaar-op-jaar.

www.lenovo.com

Mobiele versie afsluiten