Lancering LoRa-netwerk in Brabant

lancering-lora-netwerk-in-brabant

Leverancier van Internet of Things-netwerken en -oplossingen Draadloos Eindhoven heeft een IoT-netwerk uitgerold in Eindhoven. De ontwikkelaar volgt hiermee het voorbeeld van The Things Network dat eerder een dergelijk netwerk in Amsterdam en Groningen implementeerde. Draadloos Eindhoven richt zich echter meer op de zakelijke markt en werkt niet met een abonnementenmodel, zoals andere providers.

Met dit netwerk wordt het mogelijk om apparaten aan te sluiten en te voorzien van kleine hoeveelheden data. Het netwerk is ideaal voor de aansturing van allerlei sensoren. In samenwerking met universiteiten en het bedrijfsleven in combinatie met een eigen ontwikkelteam levert Draadloos Eindhoven een breed scala aan oplossingen voor het IoT-netwerk.

 

IoT-toepassingen

 

Draadloos Eindhoven werkt vanuit een open source-gedachte om oplossingen voor het IoT-netwerk te realiseren: “Een landelijk IoT-netwerk hebben is leuk, maar zonder toepassingen heb je er weinig aan. Nu het netwerk operationeel is, kunnen wij de verschillende toepassingen in de praktijk uit proberen. Zo zijn wij in gesprek met een partij over het inzetten van het netwerk voor alarmeringen en ondersteunen wij de Gemeente met het inzetten van sensoren voor bijvoorbeeld het meten van lucht- en waterkwaliteit. Dit zijn slechts een van de vele oplossingen die wij op maat voor de klanten kunnen maken”, aldus Draadloos Eindhoven.

LoRa Professioneel

De technologie die wordt toegepast is anders dan die van KPN of dat van The Things Network, zegt Draadloos Eindhoven. “Een van de voordelen is dat wij zelf de technologie optimaliseren en op zowel gelicenseerde als ongelicenseerde radiofrequenties uitzenden. Dit voorkomt storingen en het levert stabiliteit in combinatie net een hogere snelheid tot 64 kbit per seconde. Dat is voor de meeste M2M-toepassingen bijzonder snel. Een extra voordeel wat wij bieden is dat wij data met prioriteit kunnen sturen, hierdoor geven wij alarmen voorrang op normaal dataverkeer.” Op korte termijn zal tevens het IoT-netwerk in Antwerpen, Den Bosch, Tilburg en Breda operatief worden.

Mobiele versie afsluiten