KPN resultaten Q1: omzetdaling 2,9 procent, iets meer winst

KPN heeft vandaag de resultaten over het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. Het bedrijf haalde een omzet van net iets minder dan 1,3 miljard euro. Dat is 2,9 procent minder omzet ten opzichte van Q1 vorig jaar en is in lijn met de al langer zichtbare dalende trend.

Ondanks de lagere omzet, lag de nettowinst wel hoger. Deze steeg met 18 procent tot 141 miljoen euro. Dat komt vooral doordat KPN goedkoper geld kon lenen en omdat het bedrijf heeft geprofiteerd van gunstige wisselkoersen.

Vernieuwde strategie

“In het eerste kwartaal van onze vernieuwde strategie zagen we bemoedigende ontwikkelingen in het klantenbestand van onze mass-marketsegmenten. Glasvezel zorgde voor groei in het aantal huishoudens dat vaste en mobiele diensten bij KPN combineert en ook was er groei van het aantal mobiele- en breedbandklanten in het MKB-segment en bij Wholesale”, duidt CEO Joost Farwerck van KPN de cijfers. “Samen met de gunstige onderliggende ARPA- en ARPU-trends sterkt dit ons vertrouwen dat we onze ambitie zullen waarmaken, om tegen het einde van dit jaar de dienstenomzet in deze mass-market segmenten te laten groeien.”

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten