Kappa Data breidt uit naar Frankrijk

Kappa Data, Benelux distributeur van netwerk-, security en IoT oplossingen neemt met onmiddellijk ingang de Franse distributeur Exer over.

Kappa_Data_logoExer

Exer, gevestigd in Lille, is net als Kappa Data een sterke gevestigde waarde. Het bedrijf draait vandaag een omzet van 30 miljoen Euro, stelt bijna 30 mensen tewerk en heeft onder meer Extreme Networks, Stormshield en F-Secure als sterke merken in het portfolio. De naam Exer verdwijnt niet en Michel Grunspan, CEO van Exer, wordt aandeelhouder en lid van de Kappa Data Group management board.

 

100 miljoen omzet

Chris Willems, Managing Partner Kappa Data: “Het was al een tijdje onze bedoeling de Kappa Data Group wat meer internationaal te maken. We noteerden de afgelopen jaren sterke groeicijfers in de Benelux en Polen. Met deze overname krijgen we een ook sterke positie op de Franse markt, wat ons als distributeur interessanter maakt voor vendors en resellers. De groep streeft op termijn naar een omzet van 100 miljoen Euro. Met deze overname zetten we alvast een grote stap in de juiste richting.”

Michel Grunspan, CEO Exer: “In de gesprekken was meteen duidelijk dat Kappa Data en Exer hetzelfde DNA hebben. Beide bedrijven hebben een sterk VAD profiel waarin kennis en services zeer belangrijk zijn. Door onze bedrijven samen te laten werken zullen er synergieën ontstaan waar onze resellers maar ook onze vendors van kunnen profiteren. We kijken er echt naar uit om hiervan een succesverhaal te maken.”

Toegevoegde waarde

Patrick Casteels, Managing Partner Kappa Data: “Onze toegevoegde waarde wordt de sterke schakel in ons verhaal. Exer heeft een sterke positie uitgebouwd in Frankrijk voor zijn vendors op een aantal domeinen, die ons in de Benelux toelaten nieuwe services uit te bouwen. Datzelfde geldt ook in de omgekeerde richting. Samen kunnen we in deze snel veranderende markt van cyberbeveiliging een unieke positie verwerven.”

“Ook Investlink staat volledig achter deze overname”, zegt Bert van Loco, Managing Partner bij Investlink. “We hebben het buy-and-built project van Kappa Data vanaf het begin ondersteund. Deze overname draagt bij aan onze gezamenlijke ambities om van Kappa Data een pan-Europese valueadded Distri te maken.

Mobiele versie afsluiten