IRENT wordt onderdeel van de Circular IT Group

IRENT (www.irent.nl) wordt onderdeel van de Circular IT Group (www.circularITgroup.com). IRENT is de circulaire marktleider in Europa in de verhuur en ‘As a Service’ aanbieding van servers, storage, networking en devices. Samen met Circular IT Group richt IRENT zich de komende jaren op het versnellen van de groei door het versterken en verbreden van haar proposities.

Bijdragen aan een versnelde transitie naar een circulaire economie

Overname iRent Via verhuur en de ‘as a service’ propositie biedt IRENT klanten een circulaire en duurzame oplossing voor hun IT-vraagstukken. Apparatuur wordt door deze proposities optimaal benut op momenten dat klanten de apparatuur daadwerkelijk nodig hebben, met een focus op levensduurverlenging.

Een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot van IT-hardware heeft te maken met grondstofwinnings- en de productiefase. Door het gebruik van IT-hardware op de juiste momenten te optimaliseren, in combinatie met de verlenging van de levensduur, kunnen de wereldwijde CO2-uitstoot, het kritische gebruik van grondstoffen en de negatieve impact op de biodiversiteit worden verminderd.

Compleet verhuuraanbod met extra diensten

De combinatie van IRENT en Circular IT Group biedt klanten een compleet portfolio van circulaire oplossingen. De gecombineerde groep zal in de toekomst verregaande samenwerking zoeken over de breedte van haar activiteiten. Met zijn product- en dienstenaanbod bedient de groep wereldwijd meer dan 10.000 klanten, van zakelijke eindgebruikers tot dienstverleners en consumenten.

Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Zoetermeer, met extra locaties in Almere, Amersfoort en Singapore. In totaal werken er 126 fte’s voor de groep.

Rob Smit, oprichter van IRENT: “Voor mij is het de afsluiting van een hoofdstuk, voor mijn collega’s is het een mooie groeikans. Bijna 20 jaar levenswerk, dat nu de volgende fase ingaat binnen de Circular IT Group. Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt”.

Ivo de Heus, Managing Director IRENT: “Als onderdeel van de Circular IT Group kunnen we onze Europese klanten een full service en complete circulaire IT-oplossing bieden. Daarnaast geeft deze samenwerking ons team maximale kansen om onze Europese groeiambities te realiseren.

Mathieu Sueters, Corporate Development Director Circular IT Group: “IRENT is uitgegroeid tot een belangrijke en professionele circulaire speler in de huurmarkt en biedt een uitstekende circulaire oplossing voor de verschuiving naar de vraag naar Hardware-as-a-Service.

De transitie naar een circulaire economie wordt opgelegd door de ecologische en fysieke grenzen van onze aarde. Zonder een versnelde transitie is het onmogelijk om de doelstellingen op het gebied van toekomstbestendige connectiviteit, circulaire economie, CO2-uitstoot en biodiversiteit te halen.”

Over IRENT

IRENT is Europa’s toonaangevende leverancier van server-, storage-, networking- en as a Service-oplossingen. Met flexibele & duurzame IT-oplossingen biedt IRENT organisaties gemoedsrust, continuïteit en bespaart het kosten en tijd van interne IT-teams. Met een gespecialiseerd team bedient IRENT middelgrote bedrijven en ondernemingen in heel Europa.

De datacenteroplossingen variëren van high-end systemen tot complete IT-infrastructuren. Flexibele of tijdelijke aanschaf van werkplekapparatuur is ook geen probleem. De klant bepaalt het gewenste serviceniveau en aanvullende diensten. IRENT werkt samen met gerenommeerde partners zoals NVIDIA, Nutanix, Microsoft, Lenovo, IBM, HPE, Dell EMC & Cisco.

Over Circular IT Group

De Circular IT Group werkt dagelijks om klanten te ondersteunen bij het optimaliseren van de waarde van ICT-hardware. Dit doen we door de levensduur van ICT-hardware, Hardware as a Service, verhuur, refurbishing, reparatie, wederverkoop, minimalisering van e-waste, vermindering van het verbruik van kritieke hulpbronnen, vermindering van de wereldwijde CO2-uitstoot en vermindering van de negatieve impact op de biodiversiteit. De Circular IT Group ondersteunt circulariteit, toekomstbestendige connectiviteit, sociale en digitale inclusie.

Mobiele versie afsluiten