Interxion heropent Amsterdam Data Tower

Interxion heeft de laatste fase van de uitbreiding van haar datacenter AMS17 voltooid. Interxion is onderdeel van Digital Realty Company en is aanbieder van cloud- en carrierneutrale datacenterdiensten.

Heropening

AMS-Interxion-19De AMS17 Data Tower is op symbolische wijze heropend door internetpionier Piet Beertema. Gastheer Charles Groenhuijsen heeft interviews gedaan met diverse experts over de positie van het Amsterdam Science Park als Gateway to Europe én over de nieuwe nationale supercomputer Snellius. Met de uitbreiding maakt Interxion vier extra verdiepingen beschikbaar voor klanten van AMS17, ook wel bekend als de Amsterdam Data Tower. De uitbreiding biedt klanten ruim 2.000 vierkante meters aan extra ruimte en 2,4 megawatt en extra vermogen. Het gebouw heeft nu een oppervlakte van 5.500 vierkante meter en 7 megawatt vermogen.

Routekaart

De heropening betekent tevens een strategische uitbreiding van de routekaart voor de wereldwijde infrastructuuroplossing van Digital Realty, PlatformDIGITAL. “De digitale economie hervormt alle sectoren in hoog tempo en daarom hebben organisaties steeds meer behoefte aan een data-centrische aanpak”, zei managing director Michel van den Assem van Interxion. “Onze aanwezigheid en uitbreiding op het Amsterdam Science Park voorziet in deze behoefte van lokale en internationale klanten. Door hun kritieke infrastructuur bij ons onder te brengen, profiteren klanten van toegang tot een bloeiende datagemeenschap met dichte netwerkconnectiviteit en interconnectiviteit met strategische Europese locaties.”

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten