Interview met CEO Aksel Dorèl van Tesorion

Over groeispurt en samenwerken

Sinds oktober 2023 staat Aksel Dorèl als CEO aan het hoofd van Tesorion, de grootste Nederlandse cybersecurity-dienstverlener. Hij sprak recent met ITchannelPRO over de koers van het bedrijf, de ontwikkelingen in de markt en het belang van samenwerken.

Aksel_TesorionTesorion is sinds de oprichting in 2018 gegroeid tot inmiddels zo’n 150 medewerkers, inclusief de medewerkers van Compumatica. Door die groei komt Tesorion ook steeds vaker op de radar van grotere organisaties. “De spreuk ‘olifanten doen het met olifanten’ is hier van toepassing”, zegt Aksel. “Onze sweet spot was ooit organisaties met tussen de 250 en 1.000 werkplekken. Tegenwoordig zien wij een toenemende vraag van organisaties met nog meer werkplekken. Maar ook kleinere organisaties kiezen gericht voor ons, op basis van een specifiek vraagstuk.”

Groeispurt

Gedreven door die groei kijkt Tesorion kritisch naar de bestaande product-marktcombinaties. “Wij houden ons portfolio van producten en diensten continu tegen het licht. Dat doen wij om te kunnen blijven beantwoorden aan de verwachtingen van de cybersecuritymarkt, die zich snel blijft ontwikkelen”, geeft Aksel aan. “Onze klanten vragen om een partner die hen ook in de toekomst blijvend ontzorgt op het gebied van cyberweerbaarheid. We kunnen samen met onze klanten blijven groeien in cybervolwassenheid, maar daarvoor moeten we wel beschikken over het juiste aanbod, nog procesgerichter werken en een heldere strategie hebben.” Die groeispurt betekent ook meer aandacht voor een verdere professionalisering van de processen bij ondersteunende afdelingen als finance en marketing. Aksel: “Bij startups zijn dat vaak zaken die er nog bij worden gedaan. Wij, maar ook onze klanten en leveranciers, zijn die fase voorbij en ontwikkelen samen door.”

Balans

Aksel verzekert dat dit absoluut niet betekent dat Tesorion processen een hogere plek geeft dan slagkracht . “Het gaat erom dat we de juiste balans vinden tussen die twee, zonder dat daarbij het karakter van de organisatie wordt aangetast. Vertrouwen en samenwerking staan bij ons voorop.” Binnen het portfolio van Tesorion, dat bestaat uit het leveren van producten en diensten, blijft volgens Aksel de nadruk liggen op het leveren van diensten zoals SOC, MDR (Managed Detection and Response) en CERT. “Ons trackrecord op die gebieden is goed, de vraag naar wat we doen en leveren gaat alleen maar omhoog. We zien dat terug in meer omzet.”

Marktontwikkelingen

In Amerika vallen bedrijven uit de cybersecuritysector om, en ook ontslagrondes zijn geen zeldzaamheid meer. Aksel begrijpt wel dat de aanbodzijde van cybersecurity vragen oproept. “Ik kan de vraag plaatsen, maar de Amerikaanse markt is op een totaal andere leest geschoeid. In Nederland hebben we een volwassen markt. Na het VK zijn we in Europa het land met de hoogste uitbesteding van security-dienstverlening. Er is aan de vraagzijde veel ervaring en de eisen liggen hoog. Dat dwingt de aanbodzijde om constant te sturen op kwaliteit, maar ook op innovatie. Stilstand is achteruitgang in onze tak van sport.”

Medewerkers

Van innovatie is het een logische stap naar medewerkers.  “Het werven en vasthouden van medewerkers is een bekend issue. Ik moet zeggen dat Tesorion er goed in slaagt de vacatures opgevuld te krijgen en het verloop valt mee. We zien dat de korte lifecycles dwingen constant te veranderen en kennis van nieuwe zaken op te doen. In onze organisatie loopt dat proces automatisch”, verzekert Aksel. “De collega’s vinden het leuk zich te verdiepen in wat vandaag, morgen en verder in de toekomst speelt. Onze teams kennen een mix van leden met jaren ervaring en leden die er recenter zijn bijgekomen. Dit zorgt dat men kennis op een positieve manier deelt en versterkt. Het is een van de redenen van de goede sfeer die je merkt zodra je hier binnenstapt. Die sfeer wordt trouwens steeds vaker genoemd als reden om bij ons te solliciteren. Die positieve vibe is echt wel uniek. De hele organisatie en nadrukkelijk ook de klanten profiteren daarvan.”

DNA van Tesorion

“Met plezier goed samenwerken, zit in het DNA van dit bedrijf. Het is de intrinsieke motivatie van de collega’s hier”, aldus Aksel. “We zien dat ook terug in de feedback van klanten. De manier waarop wij advies geven over maximale veiligheid slaat aan. Men geeft onomwonden aan met plezier met Tesorion samen te werken.”

Meer weten over Tesorion? Bel dan 033 4563 663 of stuur een e-mail naar marketing@tesorion.nl.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-06)

Mobiele versie afsluiten