Interview Jasper Filon van AudioCodes

‘Wegwijzer in telefonie Microsoft Teams'

AudioCodes is als toonaangevende leverancier van geavanceerde communicatieoplossingen al jaren verbonden met Microsoft. Samen met een groot netwerk aan IT- en UC-partners zorgen zij ervoor dat klanten voorop blijven lopen in de veranderende wereld van telefonie.

Audicodes_Jasper FilonAudioCodes werkt al meer dan 15 jaar samen met Microsoft aan spraakoplossingen voor UC-omgevingen van Microsoft. Een recente implementatie bij een grote Nederlandse bank maakt de kracht van de samenwerking meer dan duidelijk, zo meent Jasper Filon, Sales Engineer voor de Benelux en Nordics bij AudioCodes. “De AI-componenten van Microsoft Azure werken daar samen met onze technologie. Het resultaat is een geautomatiseerd callcenter. Klanten praten hierbij in vrije conversaties met robots. De implementatie is zo slim dat niemand het zal merken. Zelfs de gebruikte stemmen kunnen per bedrijf op maat worden gemaakt.”

Dynamiek in kantoorinrichting

De pandemie heeft ook bij AudioCodes gezorgd voor flinke veranderingen. Klanten zoeken meer dynamiek in de kantoorinrichting. Nieuwe functies moeten er sneller komen en alles wordt dynamischer ingericht rond het thema hybride werken. “Traditionele modellen werken dan niet meer, diensten op basis van abonnementen en hardware juist wel”, weet Jasper. “Bij managed services worden features sneller geïmplementeerd, want er hoeft niet te worden gewacht op een nieuwe grote release. Hardware via abonnementen verlaagt de druk op de CAPEX van bedrijven en kan daarom worden gebruikt om infrastructuur sneller te moderniseren. Wij helpen daar graag bij.”

Door de hardware niet in eigendom te nemen, wordt recycling gegarandeerd en krijgen oude producten vaak een tweede leven in plaats van te verstoffen in een vergeten kast. Jasper: “We geven op deze manier een invulling aan onze cradle to grave-visie. Dat vormt een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van IT.”

Nieuw kantoor Rotterdam

Sinds kort is Jasper regelmatig werkzaam in Rotterdam, waar het nieuwe saleskantoor van AudioCodes is gevestigd en waar hij samen met zijn collega’s een werkende demo-omgeving voor Teams heeft gebouwd. “Ons kantoor laat zien hoe je als bedrijf de voordelen kan benutten van hybride werken in Teams. De software en hardware-oplossingen die wij daarvoor gebruiken (en leveren) zorgen voor een perfecte samenwerking tussen mensen op kantoor en collega’s die vanuit huis werken. Nog mooier, onze partners en klanten kunnen het nieuwe werken nu in levende lijve ervaren.”

Meer weten over AudioCodes Benelux? Mail dan naar BeneluxSales@audiocodes.com of bel 036 546 12 12.

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4

Mobiele versie afsluiten