Inspirience Awards: Nominaties Innovation Award 2015

inspirience-awards-nominaties-innovation-award-2015

Op 29 oktober worden in Het Zalmhuis te Rotterdam in zeven categorieën de Telecom Inspirience 2015 uitgereikt. In de categorie Best Innovation 2015 zijn de volgende concepten genomineerd.

CloudCTI

CloudCTI biedt laagdrempelige integratie van telefonie met elke CRM- of ERP-applicatie. CTI is voor het eerst beschikbaar als dienst in een cloud-architectuur. Hierdoor kan CTI heel eenvoudig bij eindgebruikers worden geïmplementeerd, er is geen specifieke hardware of lokale serversoftware nodig; lightweight clientsoftware is de enige voorwaarde. Dit is een wereldprimeur. CloudCTI heeft bewezen met elke CRM- of ERP-applicatie te kunnen integreren. “De lijst van standaard koppelingen is lang (> 100) en groeit wekelijks. CloudCTI kan, wegens de lange ervaring en de uitgebreide technologie die reeds beschikbaar is, gratis integratie aanbieden van onbekende applicaties. Er bestaat geen andere dienst of software die deze belofte waarmaakt.”

MCS met Private LoRa

MCS lanceert Private LoRa: een nieuwe, efficiënte sensor technologie waarmee Internet of Things snel zal groeien. Smart Building, Smart City, Smart Parking, Smart Lighting, Smart Alarming worden versneld mogelijk dankzij de ‘MCS Private LoRa’-oplossing. KPN en Proximus zijn in 2015 begonnen met de landelijke uitrol van een nieuwe technologie: LoRa. Dit staat voor Long Range en is een belangrijke factor om de ontwikkelingen van Internet of Things te versnellen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het LoRa protocol (LoRaWAN) voor draadloze netwerken dat speciaal is ontwikkeld om aan de hoge eisen van Internet of Things te kunnen voldoen. Via LoRa kunnen bijvoorbeeld sensoren hun data gemakkelijk op lange afstand naar het internet verzenden of kunnen apparaten vanaf het internet opdrachten krijgen (aan/uit, open/dicht). Met ‘MCS Private LoRa’ kiest een bedrijf of gemeente ervoor om zelf een eigen beveiligd ‘privé’ Internet of Things sensornetwerk op basis van LoRa-technologie in te richten. De sensoren/hardware zijn hetzelfde als bij publiek LoRa, waardoor er een enorme beschikbaarheid is van sensoren. De voordelen van Private LoRa: geen abonnementskosten voor datacommunicatie, eenvoudig uit te breiden met meerdere zendstations en/of sensoren, bedrijfskritische data in een eigen beveiligde omgeving, geen afhankelijkheid van publieke operator.

StartReady met serious game ‘Finding Victor’

StartReady heeft een Serious Game ontwikkeld om de adoptie van Microsoft Lync en Skype for Business te versnellen. Microsoft Lync en Skype for Business verbinden mensen en maken communicatie effectiever, maar medewerkers hebben soms moeite om de Universal Communication-tools op te nemen in hun werkproces. Traditionele trainingen kunnen de adoptie helpen verbeteren, maar zijn tijdrovend en prijzig en hebben niet altijd voldoende effect omdat bijvoorbeeld de eigen werkplek net iets afwijkt van de voorbeeldomgeving. Virtuele trainingen daarentegen zijn effectiever, omdat mensen er op hun eigen werkplek mee aan de slag gaan, het op een moment kunnen inplannen dat ze tijd hebben en ze het in hun eigen tempo kunnen spelen. De nieuwe adoptieoplossing ‘Finding Victor’ is een serious game die het adoptieproces van Lync en skype for Business makkelijker maakt. Gebruikers maken kennis met alle features van de tool terwijl ze een engagerende verhaallijn volgen. Na afloop zijn de spelers op de hoogte van alles wat de UC-tool te bieden heeft. Ook wordt deze leervorm als ‘leuker’ ervaren. Dit zorgt voor effectiever leren omdat informatie beter beklijft. Finding Victor is de eerste serious game op de markt die adoptie van UC-oplossingen Lync en Skype for Business bevordert.

Unify met Circuit

Waar bereikbaarheid, functionaliteit, privé en werken tegenwoordig in elkaar overvloeien, is Circuit de oplossing. Circuit is de SaaS-variant van het ouderwetse prikbord met het gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit van WhatsApp. Circuit laat de grenzen tussen verschillende communicatiekanalen, devices en business applicaties verdwijnen en brengt deze samen tot één single user interface. In het kort: Circuit verbetert teamwork door video, spraak, schermdeling, messaging, file sharing en e-mail te combineren zonder van scherm te hoeven wisselen. Het maakt Circuit niet uit op welk apparaat iemand werkt. “Circuit doet een ultieme poging om de digitale wereld een gezicht te geven en brengt overzichtelijkheid in nu vaak gefragmenteerde communicatie- en informatiestromen. Documenten en andere informatie zijn met Circuit makkelijk te delen en te bewerken net als het opzetten van een webconference met meerdere collega’s.”

Workstreampeople met Anywhere365 for Skype

Anywhere365 for Skype biedt een nieuw Role Model voor de Care & Cure markt om communicatie slimmer en beter te maken inclusief beeldbellen. Een zorgcliënt kan een georganiseerd videogesprek opzetten door de website. Ook kan een gepland videogesprek op de website van de zorginstelling worden gepland voor een moment, waarbij de afsprakenkeuze is gekoppeld aan de beschikbaarheid van de agenda’s van verzorgers. Mocht een zorgcliënt via de website een ad hoc videogresprek opstarten en zijn of haar vaste verzorger is niet beschikbaar, dan worden de videogesprekken opgevangen door een beeldbelcentrale die de gesprekken inclusief videobeeld kan aannemen en doorsturen naar de juiste persoon. Ook heeft de beeldbelcentrale de mogelijkheid indien de verzorger onderweg is het website-audiogesprek door te verbinden naar de mobiele telefoon van de verzorger. Het traditionele telefoonverkeer kan Anywhere365 koppelen aan gesprekken door een website heen. Op basis van deze innovatie kunnen alle communicatiestromen zoals GSM, 4G data-gesprekken, Skype-gesprekken en bestaande telefonienetwerken gekoppeld worden aan website-gesprekken. Met 230 klanten in 20 verschillende landen waaronder Swarovski, UCB Pharma, Univé, NIBC en tientallen gemeenten is Anywhere365 snelgroeiend en geaccepteerd bij een tot nu toe behoorlijke gesloten telecommarkt. Rethink Contact Center.

VeliQ Cloud Platform

Cloudservices veranderen de manier waarop organisaties werken razendsnel en mobiele apparatuur wordt steeds populairder op de werkplek. VeliQ biedt Managed Service Providers, distributeurs, operators en telecomresellers de mogelijkheid om de vele kansen die daarmee ontstaan maximaal te benutten. Dankzij VeliQ kunnen partners de juiste mix van een mobiele werkplek benutten. De mobiele werkplek bestaat voor hun eindklanten doorgaans uit: connectiviteit, hardware, cloudapplicaties en hun eigen toegevoegde waarde en zij kunnen dit verkopen en beheren van begin tot eind: van marketing via sales, inkoop en operations tot financiën. Via het cloudplatform van VeliQ verkopen en beheren partners unieke en complete mobiele werkplekken. Daarmee voorzien ze hele sectoren, organisaties en werknemers van de mobiele werkplek van de toekomst, waarmee ze overal en altijd kunnen werken met ieder apparaat. Het platform stelt operators, telecomresellers, managed service providers en distributeurs in staat de mobiele werkplekken compleet af te stemmen op de specifieke behoeften en wensen van de zakelijke gebruiker.

Uitreiking

Op 29 oktober worden tijdens een feestelijk event, inclusief diner en netwerkborrel, de beste klantcases uit de ICT- en Telecombranche van de afgelopen 12 maanden in de spotlights gezet. U kunt aanwezig zijn op dit unieke netwerk-event. De uitreiking en het award-diner van de Telecom Inspirience Awards 2015 vinden 29 oktober vanaf 16.00 uur plaats op de prachtige locatie Het Zalmhuis in Rotterdam. TV-personality en stand up comedian Jeroen Smits is de gastheer deze avond. De dresscode is Black Tie.

 

Tijdens het award-diner worden de Telecom Inspirience Awards voor Best UC Project, Best Healthcare Project, Best Mobile Project, Beste Marketingactie, Best VaMo Project en Best Innovation uitgereikt. Hier leest u wie de kanshebbers zijn. Ook u kunt aanwezig zijn op dit feestelijke award-event. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Daisy van Diejen via 024-3454150 of Daisy@magentapublishing.nl.

Mobiele versie afsluiten