Insight laat stabiele cijfers zien in derde kwartaal

IT dienstverlener Insight Enterprises heeft in het derde kwartaal een omzet gerealiseerd van ruim 1,94 miljard dollar, een plusje van 1 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. De nettowinst kwam uit op een kleine 39 miljoen dollar.

“Ik ben verheugd te kunnen melden dat we dankzij ons toegewijde team, ons veerkrachtige bedrijfsmodel en de overname van PCM in het derde kwartaal jaar op jaar opnieuw een tweecijferige winstgroei hebben gerealiseerd”, zei Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer. “Tijdens het derde kwartaal hebben we een groei met dubbele cijfers gerealiseerd in services en cloudoplossingen, waardoor de brutomarges in het derde kwartaal naar een nieuw record zijn gestegen”, aldus Lamneck. We bleven klanten ondersteunen in hun veranderende behoeften als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie. De vraagomgeving bleef uitdagend, maar we hebben ons geconcentreerd op het beantwoorden van de meest dringende IT-behoeften van onze klanten en geholpen bij het plannen van investeringen die nodig waren om hun bedrijven te ondersteunen naarmate de economie zich herstelde.

De netto-omzet in Noord-Amerika steeg jaar op jaar met 3 procent tot 1,56 miljard dollar, die in EMEA daalde jaar op jaar met 4 procent tot 341,3 miljoen dollar. De netto-omzet in de APAC-regio daalde met 11 procent jaar op jaar naar 37 miljoen dollar.

www.insight.com

Mobiele versie afsluiten