Ingram Micro The State of the Channel – kansen en bedreigingen voor het kanaal

Ingram MicroIngram Micro heeft het  State of the Channel Report gepubliceerd en dat benadrukt het belang van het kanaal. Het benoemt de stijgende kosten van klantenwerving in de cloudomgeving. Verder analyseert het consolidatie in vier belangrijke verticals. Tenslotte staat het stil bij de impact van de coronacrisis op de rol van het kanaal.

Ingram Micro is exploitant van de grootste cloudmarktplaats ter wereld. Mede daardoor is het in staat resellers en partners dit rapport te presenteren. Het bevat actuele marktanalyse van alle aspecten van cloud technologie.  Een van de bevindingen is dat fabrikanten steeds meer op het kanaal vertrouwen om partners te werven, te helpen groeien en financieren. Managed services providers en resellers richten zich meer dan ooit tot distributeurs om hun weg te vinden door de steeds complexere cloud servicemarkt.

Vier ontwikkelingen

Met het kanaal als uitgangspunt noemt Ingram Micro Cloud vier ontwikkelingen met de daaraan verbonden de kansen en mogelijkheden voor fabrikanten, partners en klanten.

Stijgende kosten van klantenwerving: voor fabrikanten blijven de verkoop- en marketingkosten voor het werven van nieuwe klanten stijgen. Omdat ze minder in staat zijn om op eigen kracht nieuwe klanten te vinden, wenden fabrikanten zich steeds meer tot kanalen om klanten te binden.

Consolidatie in vier belangrijke verticale markten: fusies en overnames en de daaruit voortvloeiende afname van opties kunnen leiden tot hogere prijzen bedrijfstoepassingen, oplossingen voor cybersecurity, collaboration en multi-cloudsoftware. Hogere prijzen zijn vooral slecht voor het MKB. Het heeft dan geen toegang tot belangrijke technologieën. Geautomatiseerde processen en gebundelde oplossingen van het kanaal kunnen hier de oplossing bieden voor het MKB.

Markt en Start-ups: de coronacrisis vergroot de vraag naar digitale infrastructuren. Tegelijkertijd zijn door Covid-19 een veel start-ups lamgelegd. Meer dan ooit hebben start-ups veel baat bij toegang tot generieken marktplaatsen voor het kanaal.

Andere rol voor het kanaal: het kanaal ondersteunt nog steeds traditionele IT processen en omgevingen. Die rol blijft bestaan, maar het kanaal groeit vooral door het faciliteren van cloud-ecosystemen.

Ingram Micro is niet de eerste die wijst op de veranderingen in de markt en de impact van het Covid-19 virus voor het kanaal. Eerder als was duidelijk geworden dat de omzet in het kanaal voor sommigen fors onder druk staat. Slechts een kleine groep kan een omzettoename melden. Die rapportages hebben echter betrekking op een ander deel van de markt. Ze hebben ook een andere kijk op ecosystemen zoals de Ingram Micro Cloud.

Wie meer wil weten over deze ontwikkelingen en de kansen die ze bieden leest het rapport. Het Engelstalige rapport telt 23 pagina’s en is hier gratis te downloaden https://go.ingrammicrocloud.com/more-channel.

Mobiele versie afsluiten