Infinigate Group neemt Nuvias Group over

Infinigate neemt Nuvias Group over en creëert zo een pan-Europese cyberbeveiligingsgrootmacht met een verwachte omzet van 1,4 miljard euro tegen 2023

Infinigate-600400Infinigate Group, de pan-Europese value-added distributeur (VAD) van Cyber Security oplossingen, maakt vandaag de voorgenomen overname van Nuvias Group’s Cyber Security en Secure Networking activiteiten bekend. Door de samenvoeging van de twee succesvolle bedrijven wordt Infinigate een toonaangevende VAD op het gebied van Cyber Security in Europa, met een verwachte omzet van 1,4 miljard euro. Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, wordt de closing verwacht in het vierde kwartaal.

Deze overname creëert een platform voor aanhoudende groei boven de marktwaarde in EMEA en versterkt de leidende positie van Infinigate in Europa op het gebied van Cyber Security, Secure Networking en Secure Cloud, waarbij de marktsegmenten SMB tot Enterprise en Service Provider worden bediend. Dankzij de toegenomen relevantie, de grotere geografische voetafdruk en het uitgebreide leveranciersportfolio streeft Infinigate ernaar jaarlijks met meer dan 20% te blijven groeien.

Nuvias Group werd in 2015 opgericht door Rigby Private Equity en heeft een sterk erfgoed in VAD. Nuvias is gespecialiseerd in Cyber Security en Intelligent Networking met een reeks innovatieve diensten en oplossingen die zijn ontworpen om het succes van klanten veilig te stellen en de groei van partners en vendors te versnellen.

Infinigate Group heeft een track record van consistente jaar-op-jaar groei sinds de oprichting in 1996 – iets wat het bedrijf toeschrijft aan zijn uitgesproken klantgerichte aanpak. De vereniging van de twee VAD’s zal het beste van twee werelden combineren.

Nog relevanter en krachtiger

Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group, verklaarde: “Infinigate zal nog relevanter en krachtiger worden. We zullen een sterkere geografische voetafdruk hebben, vooral in de kernmarkten in Europa – waar we een sterke positie zullen hebben in 18 landen. Onze complementaire vendor portfolio’s zullen een enorme kans op groei creëren. En het samenbrengen van zoveel bekwame mensen zal ons in staat stellen veel nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden te creëren in een snel groeiend bedrijf. Infinigate zal een opwindende plek blijven voor talent met een belangrijke toegevoegde waarde en een plaats om competenties, carrières en kansen te ontwikkelen”.

Simon England, CEO van Nuvias Group zei: “We zijn enthousiast over het bundelen van onze krachten en het combineren van onze activa om het bedrijf en de teams in de volgende fase van groei en expansie te brengen. Beide bedrijven beschouwen hun mensen als hun belangrijkste troef en als de sleutel tot een uitstekende ervaring voor klanten en verkopers in de gespecialiseerde distributie.

Best-in-class-diensten

Infinigate Group en Nuvias Group hebben beide toonaangevende portfolio’s in Cyber Security voor de MKB-sector – wat de groei verder zal versnellen. Beide bedrijven zijn VAD’s met een uitstekende dienstverlening en bieden best-in-class-diensten (opleiding, pre-sales, ondersteuning, enz.) voor klanten en verkopers. En omdat ze allebei al tientallen jaren gespecialiseerd zijn in Cyber Security, Secure Networking en Secure Cloud, vertegenwoordigt hun alliantie een uitzonderlijk hoge competentie en expertise. Gecombineerd zullen ze een nog betere toegang krijgen tot klanten en zullen ze de relaties met klanten verder kunnen versterken.
“Na het afronden van de transactie willen we de gezamenlijke onderneming jaarlijks met meer dan 20% laten groeien en zullen we zowel bestaande als nieuwe klanten op een gecoördineerde manier blijven benaderen. Nuvias en Infinigate hebben zeer vergelijkbare strategieën voor de toekomst en zullen zich hier voortdurend op blijven richten,” verklaarde Schlichtherle.

De overname zal de aanwezigheid van Infinigate Group in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Benelux en Scandinavië aanzienlijk verbeteren. Het bedrijf zal ook Zuid-Europa bedienen en de markt in Oost-Europa betreden. Infinigate’s sterke basis in Duitsland en die van Nuvias in het VK is een voorbeeld van de complementariteit van de portefeuilles. Bovendien brengt Nuvias Group zijn klantensegment voor ondernemingen in.
Infinigate Group zal zijn uitgebreide basis van verkopers bedienen met verbeterde relevantie, best-in-class uitvoering en een verbeterd digitaal platform voor verdere innovatie en groei en zijn prestaties verbeteren.

De divisie Unified Communications van Nuvias Group (Nuvias UC) maakt geen deel uit van de transactie en zal een afzonderlijke entiteit zijn die eigendom blijft van Rigby Group. Rigby zal aandeelhouder zijn in Infinigate Group.

Mobiele versie afsluiten