Impressie Synology Partner Event 2022

Verslag Barber Brinkman - Real Solutions Haarlem

Synology Partner Event 2022Barber Brinkman van Real Solutions Haarlem is gevraagd om een verslag van het Synology Partner event, dat twee weken terug in Utrecht plaatsvond. Hieronder zijn impressie.

Het was vooral heel gezellig en zeer informatief vorige week bij het Synology Partner event in Utrecht. Er waren ruim 40 vast partners aanwezig en daarnaast ook het team vanuit Synology: Victor Wang, (MD France, Benelux). Evgeniya Paliy, Benelux Sales Manager, Sertac Akdogan (Benelux Accountmanager), Alexandra Bejan (Sr. Marketing Manager France, Italy, Iberia, Greece & Benelux), Milena Laurent (Product Manager) en team Real Solutions was er natuurlijk ook!

Bij aanvang was er eerst een uur de tijd om te netwerken en er heerste een hele positieve sfeer. In de ruimte waren er vijf demo opstellingen, zodat klanten direct hands-on antwoorden kregen op vragen. Het was goed te zien dat steeds meer mensen Synology minded zijn.

Presentatie Victor Wang

Victor gaf een update over het bedrijf, het portfolio en deelde daarbij de nodige cijfers en weetjes met de zaal. De punten die mij bijzonder zijn bijgebleven zijn:

RSH

Na deze opening mocht Real Solutions Haarlem het podium betreden om te laten zien hoe belangrijk het partnerschap met Synology is, dat sinds 2005 is ontstaan. Aan mij de taak uit te leggen waarom de focus op betrouwbare storage oplossingen zo belangrijk is voor onze klanten. De feedback die wij kregen, ook tijdens dit event, over onze toegevoegde waarde als voorraadhoudende en ondersteunende distributeur, is heel motiverend voor ons. Dank daarvoor.

Evgeniya Paliy

Vervolgens was het de beurt aan Evgeniya Paliy, zij weet goed wat er speelt in de Benelux en welke diensten hoog op de agenda staan. Zij vertelde o.a. over de security features, welke Synology wederom ge-update heeft, omdat iedereen steeds vaker met de nodige dreigingen te maken heeft.

Evgeniya vertelde het publiek verder hoe het proces rondom de Synology C2 Cloud oplossing verloopt en dat je nu ook de camera beelden vanuit Synology Surveillance Station, direct naar de C2 Cloud kan sturen. Iets wat helemaal in lijn is met de trend rondom VSaaS die wij in de markt steeds meer zien.

Voor de goede orde, het C2 Datacenter staat in Frankfurt, is ISO27001 gecertificeerd en voldoet daarmee aan de eisen van de AVG. Daarnaast is alle data is encrypted, zowel de transfer data en de communicatie rondom de data. Ze benadrukte dat Synology op geen enkele wijze toegang heeft tot de data.

C2

C2 biedt alle services die je maar kan bedenken om volledig in de Cloud actief te zijn. De lijst omvat op dit moment de volgende diensten

Aandacht voor Mac OS gebruikers

Goed ontvangen door het publiek zijn de updates voor Mac OS gebruikers. Deze groep klanten heeft lang gewacht op verbeterde tools en nu zijn deze dan eindelijk geactiveerd. Met de MacOS support op ABB, kan elke Mac user nu gebruik maken van de volgende opties in de Active Back-up Suite:

Met de verbeteringen in Active Back-up voor Microsoft 365 en Google Workspace was ook iedereen aangenaam verrast. Synology erkent hiermee dat hun klanten wel degelijk andere applicaties nodig hebben om effectief samen te werken, ondanks dat zij zelf alles in huis hebben.

Synology Surveillance station 9.0

Milena Laurant liet zien welke updates er zijn geweest voor Surveillance Station 9.0, zoals o.a. verbeterde AI, met persoonsherkenning en licence plate tracking en access control.

Surveillance Camera

In Utrecht is ook bekend gemaakt dat Synology een eigen Surveillance Camera gaat leverent. De mooie bullet camera verwachten we begin 2023 op de market komt.

Overall was het een zeer geslaagd event. Net als de collega’s van RSH was ik trouwens onder de indruk van de diverse klantcases. Net als de rest van de zaal weten we nu nog beter hoe Synology projecten ondersteunt. Ook als daaraan het label “groot zakelijk hangt”, dat opent voor de Synology partner en ons weer nieuwe mogelijkheden.

Mobiele versie afsluiten