iBASIS voegt Simfony toe aan IoT portfolio

iBASIS, de toonaangevende leverancier van communicatieoplossingen voor operators en digitale spelers wereldwijd, kondigt vandaag aan dat eigenaar TOFANE  Simfony heeft overgenomen,

iBasis-SimfonyDe overname vult het iBASIS IoT-portfolio aan door een bedrijfsmanagementlaag toe te voegen aan zijn wereldwijde connectiviteitsaanbod en creëert zo een one-stop-shop voor zijn klanten. Zij hebben nu toegang tot een volledig uitgerust IoT-connectiviteitsmanagementplatform voor hun op afstand programmeerbare SIM’s (eSIM’s), van online bestelling, provisioning, product productcatalogus, controle van de levenscyclus van het apparaat, probleembeheer, online beoordeling en facturering, tot winstgevendheid.

Met deze overname voegt iBASIS een technologieontwikkelingscentrum in Roemenië toe en versterkt het zijn activiteiten in Nederland, waar Simfony zijn hoofdkantoor heeft. Het Simfony management en team zullen toetreden tot iBASIS, wat waarde toevoegt in de industrie expertise en technologische vaardigheden.

Alexandre Pébereau, CEO, iBASIS, en oprichter, TOFANE: “Nadat we ons als leider hebben gevestigd door overnames in internationale spraak (2018), mobiele roaming (2019), en messaging (2020), is de aankondiging van vandaag een spannende stap voor ons in de IoT wereld. Door Simfony toe te voegen aan de TOFANE-familie, schuift iBASIS de waardeketen naar de managementlaag. We versnellen onze plannen om een singlesource enabler van wereldwijde IoT-connectiviteitsdiensten te worden.”

Simfony’s platform, gebouwd op de nieuwste architectuurconcepten zoals Software Defined Network (SDN) en Network Functions Virtualization (NFV), zorgt voor een snelle time-tomarket en elasticiteit voor een onbeperkt aantal aangesloten apparaten. Het maakt grotereiBASIS.COM 2 flexibiliteit en wendbaarheid met behulp van software-innovatie die een aanvulling vormt op de talrijke gepatenteerde technologieën in IoT.

 

Tijdens Mobile World Congress, gehouden in Barcelona van 28 februari – 3 maart 2022, zullen iBASIS en Simfony gezamenlijk platformdemo’s verzorgen in Hal 5 Meeting Room 30.

Mobiele versie afsluiten