CloudCup-tips: Hoeveel doelpunten worden er gemaakt dit EK?

CloudCup-tips #5

Over twee dagen gaat het EK van start. De CloudCup van ITchannelPRO is de EK-poule voor iedereen die werkt in de IT of telecom. Op weg naar het EK kun je mooie prijzen winnen met veel verschillende voorspellingen. Natuurlijk willen we je een beetje helpen met jouw CloudCup-voorspelling. Deze keer behandelen we de vraag: hoeveel doelpunten worden er dit EK gemaakt?

Het is onmogelijk om vooraf exact te weten hoeveel doelpunten er gaan worden gemaakt, maar de gemiddelden van vorige EK’s kunnen je op weg helpen. Onderstaande tabel geeft het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd aan van EK 1980 tot en met 2016.

Aantal doelpunten


Bron data: Tussendelinies

Twee goals per wedstrijd

Opvallend is dat het gemiddelde bijna altijd boven de twee doelpunten per wedstrijd ligt, alleen in 1988 werd er iets minder gescoord. Wat ook opvalt, zijn de stabiele gemiddelden tussen 2004 en 2012. Een van de beste voorspellers voor het aantal doelpunten dit jaar is het EK 2016. Hier deden immers voor het eerst 24 deelnemers mee, net als dit jaar. Dat het deelnemersveld ruimer is, betekent dus ook dat er regelmatig sterke landen tegen relatief zwakkere landen zullen spelen. Opvallend genoeg leidde dit grotere krachtsverschil in 2016 niet tot een hoger aantal doelpunten.

We hopen dat deze cijfers je helpen bij het voorspellen van het aantal doelpunten dit EK. Volgende keer: Hoeveel gele en rode kaarten worden er dit EK getrokken?

Meedoen met de CloudCup?

Heb jij je nog niet aangemeld maar wil je ook meedoen aan de CloudCup? Dat kan met een team van mensen die werkzaam zijn in de IT of telecom. Er zijn mooie prijzen te verdienen waaronder een origineel Nike EK-shirt, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas en voetbalspellen, maar ook robot stofzuigers, USB-presentatiemicrofoons, een barbecue, Kärcher hogedrukreinigers en veel meer.

Info: www.cloudcup.nl

Mobiele versie afsluiten