Hoe kijken exposanten terug op Cybersec Europe

cybersec-2023-ingangOp 19 en 20 april vond in Brussel Cybersec Europe plaats. ITchannelPRO was op de eerste dag aanwezig en was aangenaam verrast door de hoge opkomst en de goede sfeer. Het artikel met de impressie van die dag is hier te vinden.

ITchannelPRO laat het niet bij die een impressie van tekst en foto’s. Vorige week hebben alle contacten van Eric Luteijn en Marc Jongbloed, die als exposant in Brussel aanwezig waren, nog een e-mail gekregen. Iedereen heeft de zelfde vragen gekregen. De antwoorden bevestigen deels wat ITchannelPRO zag, maar het levert ook nieuwe inzichten.

Hieronder volgen de eerste reacties.

Carina Rozendaal van Prianto

De algemene indruk

De algehele impressie van Cybersec Europe was voor ons als Prianto Benelux en onze 3 participerende fabrikanten in de CyberSecurity Services uitstekend. De locatie was prima, het was druk, maar overzichtelijk en de algehele sfeer was professioneel, maar gemoedelijk en geïnteresseerd.

Komen op deze beurs andere bezoekers dan op de jaarlijkse beurs in Utrecht?

Als Prianto Benelux doen wij zelden mee aan beurzen omdat je als relatief kleinschalige distributeur met veelal innovatieve, maar minder bekende producten vaak niet het verschil kan maken. Wij kunnen dan ook geen direct vergelijk maken met de beurs in Utrecht, alleen van horen zeggen zou het in Brussel drukker geweest zijn en een hogere kwaliteit aan bezoekers.

Kun je al vertellen of deze beurs goede leads heeft opgeleverd?

Wij hebben op de start-up zone gestaan met drie fabrikanten (Cloudflare, ForeNova en Chimpa) en voor alle drie de fabrikanten hebben we een interessante en kwalitatief hoogwaardige lijst van leads kunnen verzamelen. Uiteraard nog geen directe verkoop omdat de sales cycli van deze oplossingen beslist lang(er) is dan 3 maanden, maar een gedegen aantal vervolgafspraken (demo’s, bezoek op locatie, deelname seminar) is reeds ingepland.

Wilco Ravestein, Regional Manager Benelux Paessler AG – The Monitoring Experts

De algemene indruk

Die was prima. Goede opkomst, prettige sfeer en een uitstekende locatie.

Komen op deze beurs andere bezoekers dan op de jaarlijkse beurs in Utrecht?

Dit is hét evenement in België voor IT medewerkers en dan wordt er veel ge-netwerkt. In Nederland is de opzet veel krapper en komen er lang niet zoveel bezoekers als een paar jaar geleden. Ook het continu veranderen van de naam in NL doet geen goed aan de bekendheid van het evenement. In België heeft het al enige tijd Cybersec…

Kun je al vertellen of deze beurs goede leads heeft opgeleverd?

Het evenement levert altijd veel aandacht op; klanten gaan wederom nadenken over wat er verder nog mogelijk is, prospects worden aan het denken gezet om over te gaan op Monitoring, vanuit een bestaande of een greenfield situatie. Dit gaat zich terugvertalen in prima leads.

Adriaan Bouman Account Manager BeNeLux bij ProLion

De algemene indruk

De eerste dag was er een hoge opkomst; rijen voor de deur, te weinig keycords bij de deur. Het leek wel of de organisatie niet had verwacht dat de opkomst zo hoog was.

Voor de standhouders was het een erg drukke dag; veel beslissers en studenten die zich aan het oriënteren zijn op de IT markt. Dag twee was een schril contrast van dag 1: veel minder mensen dan dag 1 en ook veel de zelfde gezichten. Sfeer: hele open sfeer waar iedereen zeer geïnteresseerd met elkaar in gesprek kon gaan. Goede presentaties rond het evenement. Echt een plek waar je goed kon netwerken.  De locatie en de set-up van het event waren goed zeer overzichtelijk en iedereen wist zijn weg over de vloer goed te vinden.

Komen op deze beurs andere bezoekers dan op de jaarlijkse beurs in Utrecht?

Hier kan ik niks overzeggen

Kun je al vertellen of deze beurs goede leads heeft opgeleverd?

Uit deze beurs hebben we zeker een paar goede afspraken gehaald en daar zal zeker business uitkomen.

Mobiele versie afsluiten