Hikvision gratis onlinecursus cybersecurity voor beveiligingsindustrie

Zes lessen voor installateurs en geïnteresseerden

HikvisionHikvision heeft sinds recent het aanbod van gratis onlinecursussen uitgebreid met een serie van zes lessen cybersecurity. Doelgroep is ook nu weer primair iedereen werkzaam in de beveiligingsindustrie.

Praktijkgericht

Met dit aanbod speelt Hikvision in op de veel gestelde vraag vanuit de beveiligingsindustrie om een korte praktijkgerichte introductie over cybersecurity.

In elk van de delen wordt ingegaan op praktische vraagstukken. Daarmee is elke aflevering niet alleen voor bijvoorbeeld installateurs leerzaam. De cursussen zijn ook voor andere geïnteresseerden gratis toegankelijk.

Nederlandstalig

Omdat Hikvision in meerdere landen actief is, is het materiaal in zes talen beschikbaar. Naast het Engels zijn de lessen in het Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Pools te volgen. Dat is ook handig voor de bedrijven in Nederland met personeel uit die landen.

Aanbod

Met deze zesdelige onlinecursus vertelt Hikvision alles over cybersecurity binnen de beveiligingsbranche.

 

Les 1: Introductie tot Cybersecurity

Deze les legt uit wat de termen cybersecurity en computer hacking betekenen. Het geeft een introductie over de kwetsbaarheden van software binnen de beveiligingsindustrie. Deze les vormt de basis voor de rest van de cursus.

Les 2: Product Cybersecurity

Deze les gaat over cybersecurity van producten en hoe Secure-by-Design kan worden geïmplementeerd in het productieproces of een beveiligingscamera. Deze les maakt gebruik van de ingebouwde cybersecurity-mogelijkheden van een Hikvision-product.

Les 3: Kwetsbaarheden

Deze les legt de term “computer kwetsbaarheden” uit.  Aan de orde komt: wat zijn kwetsbaarheden, hoe worden ze gevonden en hoe komt het dat ze bekend worden. Het laat ook zien hoe belangrijk een goed kwetsbaarheidsbeheer is in de beveiligingswereld van vandaag.

Les 4: Hoe hack je een beveiligingscamera?

In de vierde les laat een bekende ethische hacker zien hoe je een IP camera hackt. Deze les gaat in op de configuratie en software kwetsbaarheden van een camera en hoe deze te exploiteren. Tijdens deze les zijn er tips hoe men deze aanvallen voorkomt.

Les 5: Privacy & naleving

Deze les geeft een overzicht van de huidige privacywetgeving (AVG/GDPR), die van toepassing is in de beveiligingsindustrie. Het laat de verschillende verantwoordelijkheden zien met betrekking tot privacy voor de eindgebruiker/klant, installateur en fabrikant van beveiligingscamera’s. Deze les geeft ook richtlijnen voor het omgaan met privacy in bepaalde gebruiksscenario’s.

Les 6: Beveiliging in de praktijk

De laatste les legt Hikvision uit hoe de vorige lessen kunnen worden ingezet in de praktijk. Deze les gaat over de risico’s van cybersecurity in een beveiligingscamera. We bespreken welke ingebouwde beveiligingsinstellingen er zijn om deze risico’s tegen te gaan.

 

Mobiele versie afsluiten