Goof Midden van VoipQ over nieuwe portfolio en portal

‘Mobiele diensten versterken positie reseller’

VoipQ komt begin 2024 met een uitgebreid portfolio zakelijke datasimoplossingen. Ook lanceert de Goudse telecomaanbieder in het eerste kwartaal van 2024 een portal voor partners die mobiele diensten zo eenvoudiger kunnen aanbieden aan eindklanten. Voldoende aanleiding voor een gesprek met CCO Goof Midden over de nieuwe mogelijkheden voor resellers.

Goof-Telefonie leeftVoipQ heeft resellers al veel te bieden op het gebied van mobiele telefonie die in de distributieovereenkomst met Youfone zakelijk en Flexibel wordt aangeboden. Het nieuwe portfolio met datasim-oplossingen dat hier volgend jaar aan wordt toegevoegd, is volgens Goof een uitbreiding van de propositie van Flexibel dat mobiele telefonie en data als MVNO aanbiedt op alle drie de netwerken. “Vrije netwerkkeuze is een belangrijk onderdeel van de voice-data oplossing”, zegt Goof. “Dit zal bij de datasimkaarten niet anders zijn. Dat is een groot voordeel voor de continuïteit van apparaten waar de simkaart in gaat. Bij een storing of slecht bereik kunnen ze een beter netwerk kiezen.”

Het nieuwe portfolio biedt een variatie bundels in drie aantrekkelijke prijsplannen: IoT, regulier en grootverbruik, legt Goof uit. Dit gaat van Megabytes tot Terabytes aan data en ook datasharing en maatwerk behoren tot de mogelijkheden. “We bieden ook keuze uit extra features zoals het toevoegen van een vast IP-adres aan de datasimkaart, zodat bedrijven gemakkelijk en op afstand toegang hebben tot hun apparaten. Ook zullen we nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van VPN- en APN-diensten zoals private APN, VPN IPSec of VPN-client access.

Nieuwe resellerportal

VoipQ heeft een eigen developmentafdeling waar diensten worden ontwikkeld die geautomatiseerd beschikbaar zijn voor partners. De diensten zullen ook direct worden toegevoegd aan de nieuwe resellerportal van VoipQ. “Resellers kunnen al hun telecomdiensten hierin zelfstandig en geautomatiseerd activeren”, zegt Goof. “Met slechts enkele handelingen kunnen ze taken uitvoeren zoals simkaarten activeren. Maar ook andere handige beheeropties zijn via een API benaderbaar als partners een andere omgeving willen koppelen.”

De resellerportal die VoipQ in het begin van het nieuwe jaar lanceert, heeft volgens Goof ook een beheerlaag voor eindklanten. De portal wordt whitelabel aangeboden aan partners die de user interface eventueel kunnen rebranden naar hun eigen huisstijl. “De portal heeft een gebruiksvriendelijke interface zodat eindklanten hun mobiele diensten zelf kunnen beheren. Dit ontzorgt resellers van beheertaken en geeft hen een professionelere uitstraling naar hun klanten”, aldus Goof. “Klanten kunnen in de portal onder andere hun databundels aanpassen, extra features toevoegen en hun verbruik inzien. Resellers kunnen hun klanten ook extra rechten geven zodat zij zelf diensten kunnen activeren. Opgeteld geeft de portal bedrijven meer controle en flexibiliteit over hun mobiele diensten.”

Investeren in mobiel

VoipQ blijft volgens Goof in 2024 dus investeren in het mobiele portfolio. “Met de uitbreiding van het portfolio en de lancering van de portal zetten we een volgende stap in het versterken van onze positie op de mobiele markt. Het stelt ons in staat om een breed scala aan mobiele diensten aan te bieden aan resellers en hun klanten. Door de vele mogelijkheden kunnen klanten de diensten afstemmen op hun specifieke behoeften.”

Ruimere bundels

Het nieuwe aanbod mag dan weliswaar veel aandacht trekken, de bestaande diensten in het portfolio van VoipQ worden uiteraard niet vergeten, zo verzekert Goof. “We gaan de huidige mobiele diensten sterker in de markt zetten. Zo worden onder andere de abonnementen van Youfone aantrekkelijker. In een markt waarin veel aanbieders en resellers zijn gedwongen de tarieven van mobiele diensten te indexeren, kan dat nog best lastig zijn. Zelfs Youfone doet dit voor het eerst in jaren. Maar met het nieuwe portfolio staan daar wel ruimere bundels tegenover. Youfone en Flexibel gaan bovendien landen toevoegen aan de goedkopere zones, zoals Oekraïne en Liechtenstein bij Youfone en Zwitserland bij Flexibel. Ook hebben beide operators hun aanbod ‘Roam like home’ flink verruimd.”

Na de aanstaande uitbreiding van mobiele diensten, volgen er later in 2024 nog drie nieuwe diensten die Goof in januari zal bekendmaken. “VoipQ staat inmiddels bekend om de hoogwaardige telecomdiensten en support aan resellers en daarmee getrapt naar bedrijven en organisaties. We zitten niet stil en willen graag doorpakken met meer aan telecom gerelateerde diensten.”

Wil je meer weten over de diensten van VoipQ? Bel Goof Midden op 088 788 77 88 of mail VoipQ naar sales@voipq.nl.

(dit artikel verscheen eerder in ITChannelPRO magazine 2023-06)

Mobiele versie afsluiten