Fairphone 4 ondersteund door Telekom

Deutsche Telekom vermarkt per direct de Fairphone 4, ’s werelds eerste duurzame 5G-compatibele smartphone, in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Net als zijn voorgangers heeft de Fairphone 4 een modulair ontwerp. Op deze manier bespaart het grondstoffen en vermindert het de uitstoot.

De voorloper Fairphone 3 bestond nog voor 40 procent uit gerecycled plastic, maar de Fairphone 4 bestaat voor 100 procent uit gerecycled materiaal. Fairphone heeft ook zijn lijst met materialen van eerlijke herkomst uitgebreid van 8 naar 14. Deze omvatten goud, aluminium en tin. Bovendien verbetert Fairphone de arbeidsomstandigheden in de hele toeleveringsketen.

Vijf jaar garantie

De Fairphone 4 is de eerste elektronisch afvalneutrale mobiele telefoon op de markt: voor elke verkochte Fairphone 4 recyclet het bedrijf een telefoon of elektronisch afval in dezelfde hoeveelheid. Als alternatief renoveert Fairphone ten minste één telefoon om de productie van een nieuw apparaat te voorkomen. Dit betekent honderd procent vergoeding van het materiaal dat op de markt wordt gebracht. Bovendien geeft de fabrikant vijf jaar garantie zonder extra kosten voor de klant. Fairphone garandeert ook dat reserve-onderdelen en softwareondersteuning langdurig beschikbaar zijn. Het doel is om gebruikers te stimuleren hun telefoon langer te gebruiken.

Specificaties

De nieuwe Fairphone 4 ondersteunt 5G en is verkrijgbaar met 6 GB RAM en 128 GB intern geheugen of 8 GB RAM en 256 GB intern geheugen. Het toestel heeft een 6,3-inch HD + -scherm en een vervangbare 3.905 mAh-batterij. Bovenal heeft de Fairphone 4 een dual-camerasysteem met 48 megapixels en 25 megapixels voor selfies.

De Fairphone 4 is nu beschikbaar voor pre-order bij Telekom. De levering start op 25 oktober. De smartphone kost 579 euro voor de 128 GB-versie in het grijs.

Bron: Telekom

Mobiele versie afsluiten