Evenement

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

DCW_Expertsessie_Blauw-400300
10-03-2022
13:00 - 14:00

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

Het thema van deze expertsessie is datacenter monitoring & DCIM.

De Expertsessie vindt online plaats tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

Deze sessie is een vervolg op de vorige Expertsessie over monitoring & DCIM van februari 2021. Toen kwamen in een levendige discussie de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke problemen bestaan er in het datacenter die om monitoring vragen?
  • Is datacentermonitoring een typisch facilitair onderwerp? Of zijn er ook links naar bijvoorbeeld IT operations?
  • Hoe pakken we monitoring het beste aan? Als oplossing bij een acuut probleem of incident? Of kunnen we beter monitoring-tools permanent aanzetten zodat we veel historische data verzamelen die bij incidenten, storingen, maar ook bij onderhoud en bijvoorbeeld vervanging geanalyseerd kunnen worden om de situatie te snappen en op te lossen?
  • Wat is beter? Individuele monitoringtools gebruiken? Of een uitgebreide en geïntegreerde DCIM-oplossing toepassen? En als we losse tools gebruiken, kunnen we die dan op een of andere manier ‘aan elkaar knopen’ zodat we beter inzicht in de stand van zaken krijgen? Of kunnen we net zo goed met losse point solutions werken?
  • Er wordt in de vakliteratuur veel geschreven over de rol van moderne hulpmiddelen als machine learning (ML), Artificial Intelligence (AI) maar bijvoorbeeld ook digital twins. In welke mate spelen die trends al in Nederland?

Op donderdag 10 maart zal de voortgang van deze onderwerpen worden besproken en zal uitdrukkelijk worden stil gestaan bij alle innovaties. De tijd heeft immers niet stilgestaan.

Meld u hier aan om deel te nemen aan de online Expertsessie.

DCW-expert-dcim

Vacatures

Wil je niks missen? We houden je dagelijks op de hoogte van het laatste nieuws! Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrieven door het formulier in te vullen.

Wil je de nieuwsbrief uiteindelijk toch niet meer ontvangen? Geen probleem! Je kunt je op elk moment weer afmelden.