EU maant lidstaten tot haast met invoeren nieuwe telecomregels

De Europese Commissie heeft 24 lidstaten, waaronder Nederland, aanmaningsbrieven gestuurd. De deadline voor invoering van de nieuwe telecomregels is verstreken en de landen moeten vaart maken om alsnog aan de Europese wetgeving te voldoen.

Nieuwe regels voor de Europese telecomsector traden in december 2018 in werking. Lidstaten hadden vervolgens twee jaar de tijd om ze te implementeren, maar dat is vooralsnog alleen Griekenland, Hongarije en Finland gelukt.

EC Europese Commissie

Modernisering regelgeving

Met de nieuwe wetten wordt de Europese regelgeving voor elektronische communicatie gemoderniseerd. Consumenten krijgen daarmee meer keuzevrijheid en rechten als het gaat om het afnemen van internet- en telefoniediensten. Zo moeten er duidelijkere contracten komen en moet de kwaliteit van dienstverlening omhoog.

Aanmaningsbrieven

De Europese Commissie heeft aanmaningsbrieven gestuurd naar onder meer België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland. In de brieven staat het verzoek om de gevraagde maatregelen te treffen en de Commissie op de hoogte te brengen. De landen hebben twee maanden de tijd om te reageren.

Bron: Europese Commissie

Mobiele versie afsluiten