Ericsson voltooit overname Vonage

Ericsson heeft de overname afgerond van Vonage, dat per 21 juli een volledige dochteronderneming van Ericsson is geworden. Deze overname ondersteunt volgens Ericsson de groei van zijn mobiele netwerkactiviteiten.

Met de overname heeft Ericsson naar eigen zeggen toegang tot de bouwstenen om een ​​volledige reeks communicatieoplossingen aan te bieden. Waaronder Communications Platform as a Service (CPaaS), UCaaS en CCaaS. Ericsson brengt op korte termijn Vonage Unified Communications as a Service (UCaaS) en Contact Center as a Service (CCaaS)-oplossingen naar zijn bestaande klanten.

Wereldleider in zakelijke cloudcommunicatie

“Vonage is ontstaan ​​uit innovatie en is vandaag de dag een wereldleider in zakelijke cloudcommunicatie. Deze samenwerking zal ons aanbod aan bedrijven over de hele wereld versterken door gebruik te maken van Ericssons leiderschap op het gebied van 5G, wereldwijde marktaanwezigheid en sterke R&D-capaciteiten”, zegt CEO Rory Read van Vonage, die is benoemd in het Executive Team van Ericsson.

“We zijn verheugd Vonage te verwelkomen als onderdeel van Ericsson. Met Vonage’s reeks communicatieoplossingen – UCaaS, CCaaS en Communications API’s – zal Ericsson zijn aanbod verder uitbreiden naar de bedrijfsruimte. In de toekomst zullen netwerkmogelijkheden worden verbruikt en betaald via open netwerk-API’s, wat de mogelijkheid biedt voor ongeëvenaarde innovatie”, aldus President en CEO Börje Ekholm van Ericsson.

Bron: Ericsson

Mobiele versie afsluiten