Enreach neemt DSD Europe en CloudLand over

Enreach, moederbedrijf van onder andere Voiceworks, versterkt zijn cloud productivity capaciteiten met de overname van cloud software distributiegroep DSD Europe en CloudLand (‘DSD’).

stijn-nijhuis-enreachDe combinatie van DSD en Enreach creëert direct nieuwe kansen voor kennisdeling. Cross-selling van geïntegreerde IT- en telecomproducten en diensten, ten behoeve van zowel resellers als eindgebruikers in de verschillende branches. De overname is een belangrijke stap in de groeistrategie van Enreach voor digitale transformatie. Die is versneld door onder meer de toename van het thuiswerken en daarmee de vraag naar cloudgebaseerde samenwerkingsoplossingen.

One-stop-shop

“Na onze recente overname van Go2theCloud, een Microsoft Cloud Service Provider, vergroot de overname van DSD de mogelijkheid om onze bestaande resellers een one-stop-shop oplossing te bieden voor alle digitale transformatiebehoeften van klanten”, zegt Stijn Nijhuis, CEO bij Enreach. “DSD heeft de schaalgrootte en expertise die wij nodig hebben om onze strategie uit te voeren en snel nieuwe business op te schalen voor geïntegreerde productiviteitstools en -services. Als snelgroeiende partner van Microsoft en aanbieder van andere softwareoplossingen voor IT-resellers en MSP’s in heel Europa, is DSD een unieke strategische match met Enreach. We zijn daarom enorm verheugd om DSD in onze groep te verwelkomen.”

Geïntegreerd productiviteitsaanbod

DSD Europe, opgericht in 2009, is de eerste aanbieder die de digitale distributie van verschillende softwaremerken mogelijk maakte. Na lancering van DSD’s eigen cloud marktplaats ontwikkelde het bedrijf zich snel tot vooroplopend provider van digitale software en cloud services voor IT-resellers en MSP’s, met een grote focus op het Microsoft-ecosysteem.

DSD verrijkt het Enreach-portfolio met geïntegreerd UC- en Productivity Cloud Services-aanbod voor partners. Eerst in Nederland en met  verdere uitbreiding in België en Frankrijk. Thijs van de Moosdijk, CEO en mede-oprichter, blijft verantwoordelijk voor de bestaande DSD-partners. Samen met zijn managementteam zal hij nieuwe groei-initiatieven stimuleren in Nederland en de rest van Europa. Thijs van de Moosdijk zal gaan rapporteren aan Terry Aurik (CEO van Enreach Nederland) en Martin Classen (CPO Enreach).

Bewezen spelers

Van de Moosdijk: “DSD Europe en CloudLand zijn bewezen spelers op de markt. Ze maakten een snelle groei door in zowel bestaande als nieuwe markten. DSD’s eigen ontwikkelde cloud marktplaats faciliteert IT-resellers en MSP’s in het aanbieden van software aan eindgebruikers, op SaaS basis. Het maakt aankoop, activatie en management van software en cloud services gemakkelijk. Met de convergentie van telecom- en IT-kanalen biedt Enreach onze partners de mogelijkheid om makkelijk telecomdiensten aan hun portfolio toe te voegen. In de toekomst helpt ons aanbod Enreach’ partners hun IT-services verder te laten groeien. Ze worden de one-stop-shop IT-leverancier voor hun klanten. Met ruim veertig software- en cloudmerken op onze marktplaats bieden we gepersonaliseerde services aan onze partners. Dat past perfect bij Enreach’ doelstelling: ‘working wonders’ voor alle klanten.”

Mobiele versie afsluiten