Elon Musk ziet af van Twitter; bestuur start rechtszaak

Elon Musk ziet af van het kopen van Twitter, zo stellen zijn advocaten. Het is onduidelijk of Musk onder de deal uit kan komen. Bret Taylor laat namens het bestuur van Twitter weten dat het een rechtszaak start om Musk te houden aan de deal. Musk zou in totaal 44 miljard dollar betalen.

De advocaten van Musk zeggen dat Twitter Musk onjuist heeft geïnformeerd over het aantal spambots op het platform. Twitter heeft zich volgens Musk bovendien niet gehouden aan de afspraak dat het bedrijf op dezelfde manier zou worden voortgezet. Twitter ontsloeg twee topmensen, nam afscheid van een derde van zijn recruiters en neemt momenteel geen nieuwe mensen meer aan. Sinds de aangekondigde overname zijn daarnaast drie topmensen vrijwillig weggegaan.

Twitter minder waard

Musk meent dat Twitter hiermee een ander bedrijf is dan bij het sluiten van de deal en dus wil hij onder de aankoop uit. Vermoedelijk heeft hij daarvoor financiële redenen. Aandeelhouders zouden van Musk 54,20 dollar per aandeel krijgen, veel meer dan de 36 dollar van de huidige koers. Musk zou mogelijk een miljard dollar moeten betalen als de deal niet doorgaat.

Bron: SEC

Mobiele versie afsluiten