Edwin Diender nieuwe Chief Innovation Officer bij Huawei Technologies

Edwin Diender is onlangs benoemd tot Chief Innovation Officer (CIO) in de Global Energy Business Department van Huawei Technologies. In deze rol helpt hij klanten en partners met hun energie transitie als volgende innovatieslag in de digitale reis. Hij helpt het marktdomein voor de onderneming te ontwikkelen met intelligente energie oplossingen en kijkt tevens naar een CO2 neutrale industrie.

Edwin Diender staircase-2019-400.jpgEdwin wordt beschouwd als een blue ocean strateeg voor Huawei Enterprise. Hij is frequent spreker op evenementen over de hele wereld. Edwin is bedreven in een scala van onderwerpen, van big data tot veilige en slimme steden, tot bedrijfsoplossingen. Geen verkoper, geen technoloog. Een Tech strateeg, gewend aan grotere concepten.

Edwin initieerde de afgelopen jaren The Hierarchy of Needs for Connected Cities and Industries (2020). Eind 2018 ontwikkelde en lanceerde hij het Universal Framework for Smart City Construction gevisualiseerd via het principe van Rubik’s cube. In 2017 introduceerde hij het Intelligent Operations Center (IOC) als het brein en zenuwstelsel voor Smart Cities. In 2016 First Safe Then Smart, als een principe voor veilige stad naar slimme stad transformatie. Daarvoor, in 2005 Secure Converged Communications in Europa.

Roll-outs over de gehele waardeketen

Hij is wereldwijd betrokken geweest bij verschillende programma’s en initiatieven; van kleine tot middelgrote en grote roll-outs over de gehele waardeketen. Verder is hij ervaren in het onderhandelen en op de markt brengen van concepten en oplossingen voor Smart City/Safe City en eGovernment, met inbegrip van Collaboration-enabled Business Process (CEBP, The Future of Work en Big (Video) Data Analytics.

Sinds hij in 2011 bij Huawei kwam heeft Edwin meerder functies vervuld. In 2015 is benoemd tot CTO in de UC&C Marketing en Solution Sales afdeling in het hoofdkantoor van Huawei, in Shenzhen. In 2016 werd hij Vice President van de afdeling Global Government Business. Sinds 2018 was hij vice-leider van de afdeling Marketing & Solution Sales, High Level Executive Communications Leadership Team.

CIO Focus

Als Chief Innovation Officer in de Global Energy Business Department helpt Edwin klanten en partners met bedrijfsgroei, innovatie, complexe onderhandelingen, digitale transformatie en energietransitie, met de focus op Smart City/Safe City Economics, Digital Governance en Cloud, The Future of Work, Big Data Analytics, Digital Transformation for Intelligent Cities (gebruikmakend van het Universal Framework for Smart City Construction en The Hierarchy of Needs for Connected Cities and Industries).

Mobiele versie afsluiten