Dutch Security TechFund investeert in OT Security bedrijf Awen Collective

TINNDutch Security TechFund, een fonds van TIIN Capital, maakt bekend samen met enkele investeerders uit de UK groeifinanciering te hebben verstrekt aan Awen Collective Ltd.

De andere investeerders zijn SFC Capital en twee ‘strategische’ angel investorsuit de UK.  Zowel Awen Collective als Dutch Security TechFund hebben de missie de samenleving cyberveiliger te maken.

Dit doet Awen Collective door software te ontwikkelen waardoor de vitale infrastructuur van landen en industrieën beter beveiligd kan worden. Dutch Security TechFund geeft inhoud aan deze missie door te investeren in veelbelovende bedrijven die Cybersecurity oplossingen ontwikkelen en verkopen.

Awen Collective is van oorsprong een in de UK gevestigd bedrijf. Het is van plan in 2021 een Europees hoofdkantoor te vestigen in Nederland. Met de investering van lead investor Dutch Security Techfund en investeerders SFC Capital en angel investors kan het bedrijf nu haar expansie versnellen in de UK, maar ook in Nederland en de EU. Voor Dutch Security TechFund is dit de eerste investering in een bedrijf uit de UK. Hierdoor komt een unieke Cybersecurity oplossing naar Nederland die naadloos aansluit bij de fondsstrategie om een brede portefeuille (cyber)security bedrijven op te bouwen.

Awen Collective maakt het vele organisaties mogelijk om kwetsbaarheden in hun OT (Operational Technology) omgeving te detecteren. Awen richt zich hierbij op de traditionele kritische infrastructuur (waaronder sectoren zoals energie, water, spoorwegen en luchtvaart). Ook op industriële bedrijven, defensie en ‘smart cities’. Het inzetten van Awen’s producten leidt niet alleen tot een afname van cyberrisico’s en een verbetering van de veerkracht voor de bedrijven zelf die het gebruiken, maar ook voor de supply chain en de samenleving in het algemeen.

Uitrollen in Nederland en de rest van Europa.

Daniel Lewis, CEO en co-founder van Awen Collective zegt over de investering; ‘We zijn erg blij samen met de investeerders in deze ronde te kunnen werken aan de volgende stap. Ieder voor zich brengen ze niet alleen kapitaal in, maar ook relevante ervaring. We zien uit naar de samenwerking met het team van TIIN Capital, temeer nu we verder willen uitrollen in Nederland en de rest van Europa.’.

Jules Farrow, CTO and co-founder, vult aan: “Ik ben zeer verheugd samen met deze groep investeerders de groei van Awen Collective verder vorm te kunnen geven en onze innovatieve cyber security oplossingen te kunnen blijven leveren aan sectoren die dit het hardst nodig hebben’.

Reinout vander Meulen, partner Dutch Security TechFund, zegt over het team en het product: “We zijn zeer enthousiast over het product dat Awen Collective heeft weten te ontwikkelen. Net als over de initiële commerciële tractie. Met dit team, dat niet alleen startup ervaring heeft maar ook bekend staat als een professioneel team met expertise in IT, OTen Cybersecurity, moet het mogelijk zijn hier een groot succes van te maken ”.

OT Security ‘top trend’ in Cybersecurity

Michael Lucassen, managing partner TIIN Capital, vult aan; “Voor ons is het bedrijf van harte welkom als onderdeel van onze portfolio. De OT Security markt hebben we geïdentificeerd als een ‘top trend’ in Cybersecurity. Het is immers cruciaal potentiële cyber threats en aanvallen te identificeren oponder meer processen die de vitale infrastructuur vormen’.

De toetreding tot de Nederlandse markt wordt ondersteund door de Britse Ambassade in Den Haag.“Het succesvol binnenhalen van deze investering bij het Dutch Security TechFund is een goed voorbeeld van het nut  evenementen zoals de Cyber Fintech Summit 2020 samen met Nederlandse partners te initiëren”, aldus Lucy Ferguson, Deputy British Ambassador in Nederland. “Het bevordert bovendien welzijn en veiligheid aan beide kanten van de Noordzee”.

Het bedrijf krijgt ook ondersteuning vanuit Innovation Quarter om in Nederland fysiek goed op te kunnen starten. Philip Meijer, Senior Account Manager Safety & Security at Innovation Quarter zegt hierover:“Cybersecurity is een hot topic voor onze regio. Wij beschouwen cyberveiligheid als één van de belangrijkste bouwstenen voor een succesvolle digitale transformatie in ons gebied. Wij zijn daarom blij met de investering van Dutch Security TechFund in Awen Collective. Hierdoor wordt unieke technologie naar Nederland gehaald”

 

Mobiele versie afsluiten