Doorstart Devolo

Begin dit jaar liet Devolo weten de handdoek in de ring te werpen. Door de pandemie en de supply chain perikelen kon het niet meer leveren. Men koos voor surseance van betaling als time-out om het bedrijf grondig te saneren.

devoloDie sanering lijkt nu te zijn afgerond. Twee weken terug, en dat zonder veel internationale persaandacht, heeft het bedrijf de doorstart bekendgemaakt. Per 31 oktober nemen de bestaande aandeelhouders afstand en wordt het bedrijf overgedragen aan de directie.

Devolo komt dus weer terug op de markt en wil naast de Duitse thuismarkt ook de Europese buurlanden bedienen. De problemen met de voorraden onderdelen zouden opgelost moeten zijn. Dat is opvallend te noemen, want iedere leverancier worstelt met het vinden van de juiste balans tussen het aanhouden van een grote voorraad en een gezond banksaldo.

Focus van Devolo blijft het thuisnetwerk (smart home en home office) dat gebaseerd kan zijn op koperdraad, coax of glasvezel. Het omni-channel model wordt verder uitgebouwd.

Mobiele versie afsluiten