Destiny versterkt Europese positie met overnames Telepo en Soluno

Destiny neemt de twee Zweeds bedrijven Telepo en Soluno over en is hiermee naar eigen zeggen ‘leider in Europese cloud communicatie oplossingen voor mkb-bedrijven en service providers’. Het bedrijf heeft nu een omzet van 170 miljoen euro en 2 miljoen gebruikers.

De overnames vormen een volgende stap in de ambitie van Destiny om Europees leider te worden in, op mkb gerichte, veilige cloud communicatie. De Belgische aanbieder meent zichzelf dankzij de twee strategische overnames meteen naar de toppositie op de Europese UCaaS (Unified Communication as a Service) markt te lanceren. Telepo’s UCaaS-platform wordt het tweede UCaaS-platform van Destiny, dat in de hele groep wordt ingezet en bij toekomstige uitbreidingen als hefboom zal dienen. Daarbij versterkt Telepo het Destiny’s Service Provider-kanaal. Met Soluno wordt een bekende UCaaS-leverancier toegevoegd aan de Destiny Group, die het bedrijf toegang biedt tot de Scandinavische markt.

Blij met overnames

CEO Daan De Wever van Destiny is blij met de overnames. “Het zijn twee fantastische en sterke bedrijven. Dit is het volgende niveau van Destiny’s grote plan om de Europese cloud communicatie ruimte te bezitten”, aldus De Wever. “Onze gebundelde krachten geven ons eigen technologie die gemakkelijk is aan te nemen, te gebruiken en te integreren. Tevens krijgen we er geweldige partners, getalenteerde lokale teams en ambitie bij om te investeren in de verdere ontwikkeling van ons innovatieve en marktleidende UCaaS-platform voor kleine en middelgrote ondernemingen.”

“Deze overnames versterkt ook de honger om Destiny te laten groeien als dé referentie voor onze service providers en zakelijke klanten. Onze klanten staan altijd centraal bij al onze beslissingen. Het is het toenemende niveau van service en innovatie waarvan zij zullen genieten dat ons ertoe bracht deze ongekende stap te zetten. We zullen klantgerichte communicatiediensten voor de cloud blijven ontwikkelen en ervoor zorgen dat ze al de ambities van onze klanten en partners in hun plaatselijke markt en specifieke sector dienen.”

Synergie Telepo

De Destiny Groep is al een klant van Telepo en gebruikt hun platform om UCaaS-diensten te leveren in de Benelux. Algemeen directeur Rami Houbby is enthousiast over deze belangrijke stap voor Telepo en zijn partners. “Dit komt onze service provider partners rechtstreeks ten goede, zodat ze op hun markten kunnen concurreren en winnen. Ik ben blij met de voordelen die voor alle belanghebbenden in ons ecosysteem.”

Samenwerking Soluno

De overname van Soluno is volgens Destiny een ‘logische keuze’. De overname brengt een sterke positie in Zweden en omdat Soluno gebruik maakt van Telepo’s platform, zullen er geen technologische veranderingen zijn voor hun medewerkers en klanten. CEO Patrik Sörqvist van Soluno geeft aan dat het bedrijf voortdurend sterke organische groei heeft gegenereerd door de kanalen en eindklanten te voorzien van innovaties die gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige bedrijfscommunicatie mogelijk maken. “Door toe te treden tot de Destiny familie wordt onze Europese visie werkelijkheid en zullen we samen de Europese UCaaS-markt transformeren,” aldus Sörqvist.

Bron: Destiny

Mobiele versie afsluiten