Destiny neemt Ulysse over en verstevigt positie in België

Destiny heeft de Ulysse Group overgenomen en verstevigt daarmee zijn positie in het Waalse deel van België. Ulysse is aanbieder van internet- en netwerkinfrastructuur uit Mons (Bergen). Destiny biedt veilige cloud communicatie-oplossingen voor innovatieve ondernemingen en nam Ergatel (2016), Belgium Telecom, Fuzer en Escaux (alle 2019) over. In Nederland heeft Destiny in de afgelopen twee jaar ook diverse bedrijven overgenomen: Motto, DSD Internet, OZMO en Panas.

Volgens het persbericht versterkt Destiny met de overname van Ulysse zijn positie als ‘nationale cloud telecom-challenger’ in België. De operator heeft nu ongeveer even veel klanten en medewerkers in Vlaanderen en Wallonië. Het kantoor van Ulysse in Mons blijft open naast de vestiging in Wavre. De 12 medewerkers van Ulysse Group en de drie mede-aandeelhouders Gauthier Delfosse, Laurent Druart en Xavier Cluysen blijven aan boord.

Joachim Lauwers, MD België van Destiny

Met deze overname heeft Destiny nu ruim 200 medewerkers in België. Met een gelijkwaardige footprint langs beide kanten van de taalgrens, zit Destiny volgens Joachim Lauwers, managing director België en Chief Product Officer nog steviger in het zadel als nationale uitdager. De overname van Ulysse brengt Destiny zo’n 350 ‘mooie referenties’, weet hij. “Met bedrijven als Groupe EPC-Familia, Les Editions Dupuis, Murprotec, Delitraiteur, gvotreauto.be en een aantal overheden, spelen we ook mee in een hoger marktsegment. Daarnaast versterken we het dienstenaanbod van beide partijen. Zo kunnen we klanten van Ulysse Group een volledige one-stop-shop oplossing in de cloud aanbieden”, aldus Lauwers.

Meer keuze voor klanten

Dankzij deze overname heeft Destiny ook toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO en kan het klanten meer keuze bieden op vlak van connectiviteit en redundantie. Iets wat voor veel bedrijven van belang is in de coronatijd en met de bijhorende versnelde transitie naar de cloud. De overname stelt Destiny ook in staat om een laatste ontbrekende schakel toe te voegen in haar aanbod voor lokale besturen. Zo kan het Waalse gemeenten en overheidsbedrijven vanaf nu gecertificeerde en veilige toegang verlenen tot het Rijksregister en de Kruispuntbank.

25 jaar ervaring

Ulysse heeft volgens mede-aandeelhouder Gauthier Delfosse 25 jaar ervaring op vlak van internet en netwerkinfrastructuur en een recent toegevoegd portfolio aan VoIP-oplossingen. “Het Destiny-portfolio biedt toegevoegde waarde voor onze klanten in hun transitie naar de cloud. Tegelijk voegen wij de nodige expertise op het vlak van website beheer en ontwikkeling toe aan het Destiny portfolio. Samen met Destiny bieden we klanten nieuwe tools, cloudoplossingen en toegang tot 4G/5G zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen.”

Bron: Destiny

Mobiele versie afsluiten