De derde ronde van het NK-phishing een gezellig bedrijfsuitje

In de derde ronden van het NK-phishing kregen de deelnemers een uitnodiging om deel te nemen aan een gezellig bedrijfsuitje. Dit bleek echter niet zo te zijn het was een phishingsimulatie. Van de 55 deelnemers doen er nu nog 35 mee in de race voor de titel: “De meest phishing bewuste IT partner van het jaar”.

Het NK-phishing

NK Phishing 2022Het NK Phishing is een initiatief van IT-bedrijven voor IT-bedrijven. Phishing veroorzaakt nog altijd het merendeel van de incidenten bij organisaties in Nederland. Het stimuleren van bewustwording en bevorderen van competentie heeft een positief effect op het aantal incidenten. Samen maken we het verschil. De spannende strijd van het NK-phishing kent geen verliezers, iedere organisatie leert bewuster te handelen. Vanuit die ervaring kunnen andere organisaties weer geholpen worden.

 

De phishingsimulatie

Vrijdag 23 september is de derde ronde van het NK-phishing verstuurd. In dit geval was het: Company Outside. Je werd uitgedaagd door jouw organisatie in dit geval: NK-phishing om mee te doen aan een bedrijfsuitje. De simulatie van deze ronde was gemakkelijk te herkennen. In de mail stond namelijk letterlijk “NK-phishing”. Hierbij hadden natuurlijk alle alarmbellen moeten geen rinkelen. Een groot deel van de deelnemers herkende deze simulatie dan ook. Maar toch hebben er 8 personen alsnog op de mail geklikt. Bekijk de uitslag visueel via LinkedIn op het kanaal van Surelock.

Waarom is phishing belangrijk?

Phishing is de oorzaak van 91% van alle datalekken. 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in de afgelopen 5 jaar in aanraking met hacking, ransomware, datadiefstal of een andere vorm van cybercrime. Dit met miljarden euro’s schade als gevolg. Maak jezelf niks wijs, ook jouw organisatie kan het slachtoffer worden van phishing. Juist daarom organiseren CopacoNuvias Benelux,  Nuvias GroupInfinigate BeNeLuxITchannelPRO, Eric Luteijn en Surelock het NK-phishing jaarlijks.

 

Inschrijven voor het NK-phishing 2023?

Dat kan gemakkelijk via de website van het NK-phishing: https://nk-phishing.nl/. Dit is dé kans om boven alle IT-bedrijven van Nederland uit te steken.

Mobiele versie afsluiten