Cradlepoint en Extreme verbinden locaties klanten met 5G en Fabric

Cradlepoint en Extreme Networks maken het voor bedrijven makkelijker om bedrijfsnetwerken en lokale vestigingen veilig via 5G te verbinden. Cradlepoint is leverancier van LTE/5G-oplossingen en Extreme Networks levert onder meer cloud- en netwerkoplossingen waarbij de Fabric-oplossing in deze samenwerking centraal staat.

De gezamenlijke oplossing is ontwikkeld in het kader van het Technology Alliance Program van Cradlepoint, meldt het bedrijf in een persbericht. Volgens beide leveranciers kunnen grootzakelijke bedrijven hun nevenvestigingen en locaties nu makkelijker mobiel ontsluiten, die voorheen met fysieke infrastructuur werden verbonden. De oplossing van Cradlepoint en Extreme stelt zakelijke klanten dus in staat om nevenvestigingen makkelijker, goedkoper en veiliger te verbinden, aldus het bericht. De Fabric-oplossing van Extreme zorgt voor een snellere en flexibelere uitrol van IoT-devices.

Bedrijfsvoering verbeteren

Bedrijven maken volgens SVP Marketing Donna Johnson van Cradlepoint steeds meer gebruik van 5G en andere mobiele technologie voor een betere bedrijfsvoering en meer klanttevredenheid. “Tegelijkertijd zoeken ze meer betrouwbaarheid en flexibiliteit van de wifi-netwerken op locaties. In samenwerking met Extreme zijn we nu in staat om die draadloze en mobiele wereld veilig en geautomatiseerd samen te brengen. Dit verhoogt de uptime en flexibiliteit en vermindert de impact op IT-beheer.”

Wifi en 5G

In de ogen van Daren Dulac, Senior Director of Business Development Extreme Networks, ligt de toekomst van netwerken in convergentie en het complementaire karakter van wifi en 5G. “Klanten willen simpele veilige oplossingen die eenvoudig te beheren zijn. En dat op een vrijwel oneindig aantal locaties zonder verlies van het gebruikersgemak. De huidige oplossing past heel goed in een wereld waarin mensen en bedrijven steeds meer op afstand en onderweg werken.”

Bron: Cradlepoint

Mobiele versie afsluiten