Coolblue gaat mogelijk dit jaar nog naar de beurs

webwinkel

De aandeelhouders van webwinkelier Coolblue hebben serieuze plannen voor een beursnotering voor de goed draaiende webwinkel. Dat maakte investeerder HAL – met een belang van 49 procent – vandaag bekend.
De verwachting is dat de beursgang, afhankelijk van de marktomstandigheden, dit jaar nog zal plaatsvinden op de beurs Euronext in Amsterdam.

Pieter Zwart

“Er staat nog niets vast”, zegt Pieter Zwart, algemeen directeur van Coolblue. “We praten er veel over. Maar mocht het nou zo zijn dat we dit echt gaan doen, dan weet ik één ding zeker: ik zal de grootste aandeelhouder blijven en ik zal blijven ondernemen.”

Coolblue werd in 1999 opgericht door drie studenten: Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. De Jong en Kuijpers hebben hun belang inmiddels verkocht aan HAL, Zwart is aangebleven als algemeen directeur of ‘eindbaas’ zoals hij zich graag laat noemen.

Coolblue is actief in Nederland, België en Duitsland. De webwinkel verkoopt een breed assortiment consumentenelektronica en probeert zich te onderscheiden met de service die het biedt. Inmiddels heeft het bedrijf ook 10 ‘echte’ winkels verspreid over Nederland.

www.coolblue.nl

Mobiele versie afsluiten