Constantijn van Oranje, Special Envoy Techleap, aanwezig tijdens MWC Barcelona

aanwezig tijdens MWC BarcelonaNederland maakt zich op voor de 8e deelname aan het grootste connectiviteits-evenement ter wereld, Mobile World Congress in Barcelona, dat plaatsvindt van 26 tot 29 februari 2024. De plek waar jaarlijks alle telecomoperators van over de hele wereld bij elkaar komen samen met meer dan 100.000 bezoekers en meer dan 2400 exposanten.

Dit voor Nederland strategische evenement wordt vertegenwoordigd met een trotse delegatie van meer dan 100 Nederlandse deelnemers bestaande uit zowel markt- als overheidspartijen. De delegatie toont op Mobile World Congress de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit, mobiele technologie, IoT, Security en andere aanverwante thema’s die ons land te bieden heeft.

De organisatie van deze Nederlandse delegatie wordt geleid door Ecosystem Services, in een unieke privaat-publieke samenwerking met Topsector ICT, vertegenwoordigd door Frits Grotenhuis, en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Samenwerkingen met vooraanstaande marktpartijen, scale-ups en startups, waaronder AMS-IX, Ampleon, Broadforward, Citymesh, CM, Eurofiber, Fairphone , Netmore, Sectra, Q-Bird, Whispp, versterken de Nederlandse aanwezigheid en benadrukken de innovatieve kracht van ons land.

Centraal staat ook het Future Network Services team dat in 2023 een Nationaal Groeifonds subsidie kreeg toegewezen, om daarmee de innovatiekracht van Nederland te stimuleren en verder te ontwikkelen op het gebied van digitale connectiviteit/6G.

Voor de 4e achtereenvolgende keer zijn ook de startups goed vertegenwoordigd op Four Years From Now (4YFN) het startup programma op MWC waar 16 Nederlandse startups zich presenteren, geselecteerd in samenwerking met Innovation Quarter, NBSO, Ecosystem Services en RVO. Deze startups krijgen hiermee de kans zich internationaal te profileren en hun innovatieve oplossingen te presenteren aan een wereldwijd publiek.

Tijdens het congres is ook Constantijn van Oranje, Special Envoy Techleap, aanwezig. Techleap heeft als doelstelling om Nederlandse tech startups en scaleups sneller en beter te laten groeien.

Het internationale matchmaking-evenement op zondagavond 25 februari in het Moco Museum van Barcelona is één van de waardevolle evenementen waar prins Constantijn bij betrokken is. Het belooft een enerverende avond te worden met alle leden van de Nederlandse delegatie plus internationale genodigden, waar het bouwen aan internationale relaties centraal staat.

Daarnaast is Constantijn maandag op het Nederlands paviljoen aanwezig op verschillende momenten waaronder de opening van het paviljoen eind van de middag. Het Nederlands paviljoen is te vinden tussen hall 4 en hall 5 op locatie CS54.

Voor meer informatie over de Nederlandse deelname aan het MWC Barcelona, het Nederlandse Programma en de mogelijkheden om zelf deel te nemen kunt u terecht op nlmwc.com.

Mobiele versie afsluiten