Cloudfest 2022 gaat door – ITchannelPRO is van de partij

Een van eerste grote Europese events die weer live doorgaat

Na een lange radiostilte, ook richting de mediapartners, heeft Cloudfest vorige week bekend gemaakt dat de 2022 doorgaat. Na twee jaren met alleen virtuele edities zal er eind maart in Rust als vanouds weer een meerdaagse bijeenkomst zijn.

2022-cloudfest-it-channel-proIn de twee jaar dat het niet mogelijk was in het Europapark events te organiseren is het nodige veranderd. De organisatie achter Cloudfest was in 2019 al veranderd, maar ook daarna is de samenstelling van het team veranderd.

Virtuele edities

Met de paar virtuele edities heeft Cloudfest veel ervaring opgedaan. Het zou zomaar kunnen dat daarmee nieuwe business mogelijk wordt en dat zou zeer begrijpelijk zijn. Want of we het nu leuk vinden of niet, we hebben in die twee jaar geleerd dat het echt niet nodig is elkaar altijd live te ontmoeten. Voor sommige presentaties, talks, bijeenkomsten heeft het volgen vanaf de bank met de laptop op schoot ook z’n voordelen.

Wat is er nog over

Niet alleen de samenstelling van de groep mensen die Cloudfest organiseert is nu iets anders. Dat zelfde geldt in hoge mate ook voor de beoogde bezoekersgroepen. Het wordt zeer interessant te zien wat er nog over is van de hostingsector in Nederland en de rest van Europa. De consolidatie die daar al langer plaatsvindt maakt het gewoon lastiger beurzen van dit kaliber te organiseren.

Dat is ook een van de redenen waarom men de huidige naam hanteert en niet meer het oude WorldHostingDays. (De andere redenen is dat de rechten voor het gebruik van die naam elders liggen).

Bijwonen

De 2022 editie van Cloudfest op de bekende locatie in Duitsland bezoeken staat op de agenda van het team van ITchannelPRO. We willen ervaren hoe het is na twee jaar stilte weer iets groots, met internationale focus, bij te wonen. Is de sfeer nog als vanouds met een grote Nederlandse delegatie? Hoeveel partijen zijn daar nog van over en wat staat het hoogste op de agenda van zowel exposanten als bezoekers?

Cloudfest 2022 is als vanouds gratis voor wie registreert met de juiste code, zie het logo of de advertentie in de nieuwsbrief van ITchannelPRO.

Mobiele versie afsluiten