CloudCup Recap: Speelronde 1

De eerste vijf dagen van het EK zitten er alweer op, en ook de strijd in de ITchannelPRO CloudCup is losgebrand. De eerste prijzen zijn uitgedeeld en er tekent zich al een spannende strijd af voor de kopposities!

Speler ‘Wh0cares’ gaat aan kop met 1.405 punten, en heeft daarmee al een mooi gaatje van 55 punten op de nummer 2 ‘E10’. Bij de subleagues is de voorlopige gedeelde eerste plaats voor ITValue en CloudSuite, met een gemiddeld puntenaantal van 1.122.

Poule A

In Poule A opende gastland Duitsland het toernooi met een wervelende 5-1 overwinning op het machteloze Schotland, dat een helft lang met 10 man speelde na de rode kaart van verdediger Ryan Porteous. De andere wedstrijd in deze poule eindigde in een vrij overtuigende 1-3 overwinning van Zwitserland op Hongarije.

Poule B

Ook in Poule B waren er weinig grote verrassingen. Of het moet het gemak zijn waarmee Spanje mede-outsider voor de EK-titel Kroatië met 3-0 opzij zette. Italië had verrassend veel moeite met Albanië, maar trok uiteindelijk toch met 2-1 aan het langste eind.

Poule C

In Poule C viel de eerste verrassing van het toernooi te noteren, omdat Denemarken niet wist te winnen van het lager ingeschatte Slovenië. De Denen hadden de wedstrijd al lang en breed moeten beslissen, maar kregen in de 77e minuut het deksel op de neus. In de andere wedstrijd was een vooraf verwachte 0-1 overwinning van Engeland op Servië, al hadden de Serviërs meer kans dan die uitslag doet vermoeden.

Poule D

Oranje opende ‘ons’ EK met een uitstekende eerste helft, met fris en aanvallend voetbal. Des te frustrerender dat Polen op een 1-0 voorsprong kwam uit een corner. Gelukkig werd dit vrij snel goed gemaakt door een goal van Cody Gakpo, waarna we wel erg lang moesten wachten op de bevrijdende treffer van onze verlosser Wout Weghorst. Maar goed, 3 punten in de tas, het toernooi is goed begonnen! Elders in deze poule versloeg Frankrijk Oostenrijk, zij het wat krapper dan verwacht met 0-1. Het grootste nieuws uit deze wedstrijd was het uitvallen van Kylian Mbappé met een gebroken neus. Haalt hij de wedstrijd tegen Nederland van aanstaande vrijdag?

Poule E

Deze poule zorgde voor de grootste verrassingen van deze eerste ronde. Het was al onverwacht dat Roemenië vrij eenvoudig met 3-0 won van Oekraine, maar de daverende sensatie was toch wel het verlies van België later die dag. De Rode Duivels zagen twee goals worden afgekeurd door de VAR en verloren daardoor met 0-1 van Slowakije.

Poule F

Dat was even afkicken, voor het eerst in dagen geen middagwedstrijd om 15.00 uur… Gelukkig maakten de twee wedstrijden in poule F dit gemis meer dan goed. Allereerst was er de prachtige vechtwedstrijd tussen Turkije en Georgië (3-1), met een wondergoal van het grote talent Arda Güler. En later die avond kroop Portugal door het oog van de naald, door in blessuretijd een achterstand tegen Tsjechië goed te maken (2-1).

ITchannelPRO CloudCup

Doe jij ook mee aan de ITchannelPRO CloudCup? Zorg dan dat je voor alle wedstrijden je voorspellingen invult via CloudCup.nl. Zo maak je kans op de meer dan 150 mooie prijzen waaronder een Lego Arrow McLaren F1-auto, een officiële EK-wedstrijdbal van Adidas, en nog veel meer.