Circulaire Fairphone 2 uit 2015 krijgt Android 10

De Fairphone 2 heeft een upgrade gekregen naar Android 10. Het gaat om een gefaseerde uitrol via de Fairphone Updater-app, zo meldt de fabrikant op zijn forum. Deze circulaire telefoon had bij zijn release eind 2015 nog Android 5.

De verwachting is dat de update in de komende drie weken wordt uitgerold naar alle gebruikers. Volgens Fairphone biedt de  update ‘algemene’ Android 10-verbeteringen, zonder daarbij verder in detail te treden. Ook wordt een instelling voor Bluetooth LE toegevoegd en wordt de securitypatch van februari 2022 meegeleverd.

Geen ondersteuning Qualcomm

Qualcomm maakt het Fairphone echter niet makkelijk. De Fairphone 2 heeft een Snapdragon 801-soc van deze chipmaker. Maar die chip ondersteunt officieel geen Android-versies na Android 6, omdat Qualcomm daarvoor nooit ondersteuning heeft uitgebracht. Fairphone heeft daarom samengewerkt met de opensource-community voor het uitbrengen van Android 7.1, Android 9 en nu Android 10 voor de Fairphone 2.

Minstens vijf jaar updates

De Fairphone 2 kwam in oktober 2015 uit en is daarmee ruim zes jaar oud. Fairphone zegt te streven naar minstens vijf jaar aan updates voor zijn telefoons. De fabrikant zegt dat de Fairphone 2 met deze laatste upgrade zeven jaar van updates is voorzien.

Bron: Fairphone

Mobiele versie afsluiten