Cinnovate, Xelion en Gigaset Pro samen op Zorg & ICT-beurs

Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland en vindt plaats op 13, 14 en 15 juni 2023 in Jaarbeurs Utrecht. Cinnovate, Xelion en Gigaset Pro demonstreren op hun gecombineerde stand wat de bundeling van hun krachten voor deze markt kan betekenen: een stabiel zorgplatform voor veel bedrijven in de zorg.

Voorafgaand aan de beurs spreken we met Thijs van den Ende van Xelion en Simon Scholten van Gigaset Pro. “Xelion en Gigaset Pro waren al langer partners. De kwaliteitsproducten van Gigaset Pro, vooral de oerdegelijke GX4 en GX6 smartphones, zijn een krachtige aanvulling op ons stabiele en complete telecomplatform”, begint Thijs. “Cinnovate heeft een heel compleet zorgplatform ontwikkeld en had daar partners bij nodig om het compleet te maken. Zo zijn we samengekomen, om nu met een totaaloplossing de markt te benaderen.” Simon vervolgt: “Onze smartphones zijn uniek door hun gedegen betrouwbaarheid, de mogelijkheid om snel customisaties te implementeren en we hebben een vrij te programmeren knop. Deze laatste is in de zorg van groot belang, omdat hij de alarmfunctie heel toegankelijk maakt.”

De zorgoplossing

De zorgvraag in verzorgingshuizen wordt steeds uitdagender. Er wordt van mensen verwacht dat ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Voordat mensen dus in aanmerking komen voor een plek in een verzorgingshuis moet er sprake zijn van een significante zorgzwaarte. Cinnovate heeft een platform ontwikkeld dat in deze omgeving een sleutelrol kan vervullen. Alarmopvolging, domotica, smart sensoring, leefcirckels, positiebepaling en beeldbellen zijn de sleutelcomponenten om mensen met een zorgvraag zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Thijs: “Cruciaal voor het Cinnovate-platform is de ondersteuning voor telecommunicatie. Daarin zijn wij specialisten. Onze Xelion-oplossing is daarmee het ideale platform om deze rol te vervullen. Dankzij onze API kan de complete Xelion-functionaliteit naadloos worden geïntegreerd in de Cinnovate-app. De eindgebruikers merken er niets van, het werkt gewoon naadloos samen. Een gangbare zorginstelling heeft honderden medewerkers in de uitvoerende (buitendienst)rollen en mensen op het hoofdkantoor. Al deze medewerkers zijn aangesloten op de Xelion-infrastructuur, waarbij de mensen op het hoofdkantoor op hun desktop PC’s of laptops de softphone kunnen gebruiken voor alle telecomfuncties die ze nodig hebben. Daarmee leveren we een oplossing voor alle communicatiebehoeften van elke medewerker in de organisatie.”

Aangezien Xelion een Nederlands bedrijf is, hoeft er ook geen zorg te zijn over de veiligheid van de data. Alle data is versleuteld en wordt veilig opgeslagen in de EU. Cruciaal voor het succes van de zorgservice is ook dat alle drie de partners een snelle ondersteuning garanderen via hun gespecialiseerde service desk. Een klant staat dus nooit alleen met een probleem.

Welkom op de beurs

De drie partners willen op de beurs Zorg & ICT hun partners informeren over hun initiatief. Het belooft een mooie happening te worden, waarbij partners zullen ervaren dat er nieuwe kansen zijn voor hun business. Met deze drie partners is de driehoek compleet. Thijs: “We staan samen op Zorg & ICT om deze propositie standalone of gecombineerd te tonen.”

Intensivering samenwerking Xelion en Gigaset

Simon: “Gigaset Pro is een alom bekend en sterk merk in de B2B-markt. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en worden in Europa ontwikkeld en geproduceerd. Onze moderne fabriek staat in Bocholt (Duitsland). Omdat we een compacte organisatie hebben, zijn de communicatielijnen zeer kort.” Ook Xelion staat bekend om haar korte lijnen en adaptieve ontwikkeling. De samenwerking van Xelion en Gigaset gaat daarom verder dan alleen deze beurs. Door een ‘certified programma’ met een select aantal hardware vendors kunnen klanten en resellers erop vertrouwen dat Gigaset en Xelion naadloos samengaan. Beide bedrijven zijn actief in Nederland en het VK.

Denk bij de samenwerking niet alleen aan de integratie van het Gigaset DECT-netwerk maar zeker ook aan de smartphonemarkt. De Gigaset GX-smartphones combineren de kracht van mobiele communicatie met Android, en zijn daarmee de perfecte terminal voor bijvoorbeeld zorgmedewerkers. Combineer dit met een ‘third party’ zorgoproepsysteem met onderliggend de Xelion-app, en je hebt een robuuste, stabiele en toekomstvaste oplossing. De degelijkheid (stof- en waterbestendige behuizing naar militaire standaard) en eenvoud van reparatie verzekert een lange levensduur en een goede TCO.

Thijs: “We hebben ons beide gecommitteerd aan hoge servicelevels, waardoor klanten naast betrouwbare producten ook betrouwbare services ervaren. De korte lijnen en de betrouwbare ondersteuning, ook over de landsgrenzen heen, garanderen een unieke kwaliteitspropositie. Het is een samenwerking voor de lange termijn.”

Dit artikel verscheen in ITchannelPRO 3 van 2023

Mobiele versie afsluiten