Bij ons in de IT: Klantenevent Aggreko in Klundert

Aggreko organiseerde op 16 juni op haar eigen terrein in Klundert (Moerdijk) na jaren van corona weer een klantenevent voor 120 gasten. ITchannelPRO was erbij en het was fijn om elkaar onder een grote woestijntent weer eens persoonlijk te zien en bij te praten.

Aggreko-collage-202207

Aggreko is de grootste aanbieder van verhuur van industriële apparatuur op het gebied van stroom, energieopslag, verwarming, koeling en ontvochtigers. Het bedrijf heeft in de Benelux vestigingen in Klundert en Hoboken vlakbij Antwerpen.

Edwin van Opijnen, Area General Manager Benelux, heette iedereen hartelijk welkom. Daarna nam Maarten Martens, Programme Management Officer and Product Development Senior Manager, het stokje over. Hij gaf in een strakke presentatie een overzicht van alle vernieuwingen die Aggreko nu in het assortiment heeft voor verhuur. Het thema is ‘Samen door de energietransitie’. Aggreko heeft doelstellingen geformuleerd om in 2030 de uitstoot te halveren en in 2050 net zero te bereiken voor al zijn diensten.

Nieuwe producten

In de presentatie van Maarten komen de belangrijke nieuwe productoplossingen in hoog tempo voorbij. Ten eerste de warmwater- en stoomgeneratoren: 2 innovatieve producten waarvan er al 26 stuks zijn besteld en meteen verhuurd aan Duitsland. Daarnaast een warmwater 2,5 megawatt boiler container om bijvoorbeeld een stadswijk te voorzien van warm water. Ook is er een combined heat & power unit voor restwarmte, een Solar en batterijen unit als groene oplossing voor tijdelijke inzet. Nieuwe Stage 5 generatoren, zeer schoon, super high tech die draaien op DEF fluid (Add Blue), maar ook goed op bio-brandstof. Tot slot waterstof- en methanolgeneratoren in drie varianten: Hydrogen ice, Hydrogen fuel cell en Methanol ice.

Complimenten voor Maarten die ons in rap tempo meenam langs alle innovaties. Nagenoeg alle nieuwe producten stonden ook uitgestald op het bedrijfsterrein voor bezichtiging en voor de geïnteresseerden was er natuurlijk uitleg van productspecialisten. Erg indrukwekkend om de techniek in een grote container van dichtbij te zien, daardoor hebben we weer een heel ander beeld gekregen van deze toonaangevende organisatie.

Verder is er leuk bijgepraat met Paul Langeweg van CDCDP en Maarten Martens, Dheeraj Lachman, Michael Videler en Guido Neijmeijer van Aggreko. En met Paul Ike van Unica Datacenters werd gesproken over de ontwikkelingen in de datacentermarkt in Nederland en over de mooie projecten die ze nu onderhanden hebben. Tot slot werd er nog lang geborreld, nagepraat en was er een zeer aangename BBQ. Aggreko, dank voor de invite.

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten