Bewegingsmelder van Eaton kan verlichting en verwarming aansturen

eaton

Powermanagementbedrijf Eaton komt met een nieuwe toevoeging aan het assortiment huisautomatiseringsproducten. De draadloos werkende xComfort universele bewegingsmelder kan verlichting en verwarming inschakelen als er beweging wordt gedetecteerd.

De gebruiker kan verlichtings- en verwarmingsfuncties voorprogrammeren. De bewegingsmelder is een aanvulling op de bestaande xComfort-producten. Het nieuwe apparaat kan helpen bij energiebesparing, verbeteren van veiligheid en het toevoegen van comfort.

Eaton geeft als voorbeeld dat de bewegingsmelder de verwarming in economy-stand kan zetten als er een bepaalde periode geen personen in de ruimte zijn geweest. Verlichting kan op dezelfde manier worden geautomatiseerd, inclusief door de gebruiker te definiëren instellingen voor vertraagde uitschakeling of zelfs dimmen. Het systeem kan ook inbrekers afschrikken door de afwezigheidsmodus te activeren. Bij detectie van beweging gaan alle lampen aan en de jaloezieën open. Zo lijkt het of er iemand thuis is en worden inbrekers afgeschrikt. De gebruiker kan instellen dat hij in zo’n geval een detectiebericht wenst te ontvangen.

www.eaton.com

Mobiele versie afsluiten