Bechtle Next: Event in het teken van SDG’s en duurzaamheid

Voor de volgende editie van hun regelmatig georganiseerde hybride events voor IT-managers, -medewerkers en andere geïnteresseerden heeft Bechtle gekozen voor de Systainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als thema.

Het event Bechtle Next – Together we care gooit het volgens de IT-partner over een andere boeg. Het gaat deze keer in op alles dat te maken heeft met duurzaamheid. Iedere organisatie moet hiermee aan de slag, en Bechtle gaat met dit event de dialoog aan met organisaties. Het bedrijf wil hen inspireren om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. Het Duitse bedrijf, met vestigingen in Eindhoven en Breukelen, wil ook meer doen voor klanten dan alleen IT-oplossingen en -services leveren. Ook duurzaamheid en verantwoord ondernemen worden een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het bedrijf. Recent heeft Bechtle haar duurzaamheidsdoelstellingen vastgelegd in de Duurzaamheidsstrategie 2030. Ook klanten en partners moeten worden geïnspireerd, aldus het IT-bedrijf.

Maatschappelijke rol

‘Bechtle NEXT – Together we care’ vindt plaats op 22 november en is een hybride event. Dat betekent dat deelnemers het event fysiek op locatie in Eindhoven kunnen bijwonen, maar ook online. Bechtle vindt het belangrijk om vanuit haar maatschappelijke rol op het thema duurzaamheid te focussen. Daarom is Bechtle NEXT naar eigen zeggen uniek: de meeste IT-partners hebben het vaak alleen over eigen IT-oplossingen en -services tijdens events, terwijl Bechtle AG een eigen Sustainability team heeft. Bechtle Nederland heeft sinds begin dit jaar een Manager Partnerships & Communities in dienst, die elke dag bezig is om invulling te geven aan onze rol als maatschappelijke partner.

Experts delen kennis en ervaring

De SDG’s zijn een belangrijk onderdeel van het ‘Bechtle NEXT – Together we care’ en zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken tegen 2030. Het Sustainable Development Solutions Network van de Verenigde Naties heeft een gids ontwikkeld die overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers op weg moet helpen. Bechtle NEXT is interessant voor alle organisaties om ze op weg te helpen en om te inspireren.

De zeventien doelen zijn al redelijk bekend in Nederland en worden door veel burgers en organisaties opgepakt – maar zeker niet door iedereen. Dat was volgens Bechtle de aanleiding voor dit evenement. Bechtle NEXT vindt plaats in de vorm van een talkshow, met als host Tom Jessen. Verschillende SDG experts komen langs in de studio en delen hun kennis en ervaring. Sprekers zijn onder andere Rynko van Diepen van Avans Hogeschool en Johan Rodenhuis van ICT Werkomgeving Rijk (IWR). Zij vertellen over hoe zij bijdragen aan een duurzamere wereld. Deelnemers krijgen tijdens het event een antwoord op vragen zoals:
– Waarom zou je als organisatie aan de slag moeten gaan met de SDG’s?
– Wat wordt er verwacht van het bedrijfsleven?
– Hoe zorg je ervoor dat de SDG’s integraal onderdeel worden van jouw organisatie?
– Welke stappen hebben andere vergelijkbare organisaties genomen als het gaat om de implementatie van de SDG’s?

Inschrijving

Via deze link kunnen geïnteresseerden zich opgeven.

Praktische informatie:
– Datum: 22 november 2022
– Tijd: 14:00-15:00 uur
– Host: Tom Jessen
– Locatie: Bechtle Eindhoven OF digitaal – op te geven bij inschrijving

Mobiele versie afsluiten