Barracuda doorverkocht voor onbekend bedrag

Reuters heeft dinsdagavond bekend gemaakt dat Barracuda Networks weer van eigenaar verandert. KKR heeft volgens het bericht bij de huidige eigenaar Thoma Bravo de koopintentie bekend gemaakt.

Nog een overname

Barracuda networksEnkele dagen na Kaseya aangaf Datto over te nemen is het nu dus de beurt voor Barracuda. De pers wijst erop dat investeerders op dit moment vooral geïnteresseerd zijn in security bedrijven. Daar is meer rendement mogelijk.

Die verschuiving van interesse bij investeerders is al langer gaande. Tot een jaar of vijf terug waren (cloud-) storage bedrijven heel erg geliefd. Na enkele teleurstellingen is die belangstelling snel bekoeld. Andere tech sectoren bleken volwassener te zijn en te kunnen rekenen op klanten. Datacenters en security vendoren profiteerden en profiteren nog steeds van de interesse.

Barracuda heeft onder Thoma Bravo geen sensationele doorbraken gerealiseerd, dat zal ook een reden zijn waarom het nu wordt doorverkocht. Het tegenovergestelde, met slecht nieuws naar buiten komen, is overigens evenmin gebeurd. Strikt genomen bleef het bedrijf even onbekend bij de grote massa als voorheen. Dat het claimt 200.000 zakelijke gebruikers te tellen maakt weinig indruk. Externe communicatie is nooit het sterke punt van het bedrijf geweest.

Bij elke overname hoort te noemen van doelen. Barracuda spreekt over het streven de huidige omzet van $500 miljoen te verdubbelen naar $1 miljard. Dat vereist een “double digit” groei. Daarbij wil men vast blijven houden aan de bestaande afzetkanalen, dus de partners en MSP’s.

Mobiele versie afsluiten