Arcserve UDP 8.0 – een geïntegreerde oplossing met lage TCO

Interview met Richard Massey en Raymond Mooij

Richard Massey - ArcserveTijdens het interview met Richard Massey, VP EMEA North van Arcserve en Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux komt meerdere keren de TCO van back-up en databescherming ter sprake. Ook op dat punt heeft Arcserve namelijk ijzersterke troefkaarten.

Bewaartermijnen en TCO

Aan het begin van het gesprek merkt Richard op dat de bewaartermijn van data steeds meer aandacht vergt. Een eenvoudig voorbeeld voor iedereen zijn de financiële gegevens voor bijvoorbeeld de belastingdienst. Een ander voorbeeld zijn medische gegevens. Veel minder bekend is dat voor bijvoorbeeld bouwtekeningen geldt die oneindig lang bewaard moeten worden. “Die diversiteit van bewaartermijnen en de voorwaarden die daarvoor gelden, maken dat opslag in de cloud lang niet altijd een redelijke optie is. De kosten van een hele lange bewaartermijn zijn namelijk niet in te schatten, dat in tegenstelling tot andere oplossingen.

Wat voor de primaire opslag geldt, gaat ook op voor de secundaire of tertiaire dataset. Daarnaast moet een van die opties ook steeds vaker immutable, onveranderbaar, zijn. Daarmee geeft Massey aan waarom het zaak is veel aandacht te besteden aan de TCO van systemen, zoals Arcserve, voor back-ups en databescherming.

Arcserve X Series

Arcserve heeft met de recent uitgebrachte X Series, voorzien van de UDP 8.0 software, een oplossing voor back-ups en databescherming met een zeer aantrekkelijke TCO. De Arcserve X-serie appliance is zeer geschikt voor de bovenkant van het MKB tot de enterprise- en overheidsmarkt. Het device is 7U hoog en een capiciteit van  3 Petabyte aan effectieve storage. Die capaciteit hoeft niet bij aankoop te worden aangeschaft. De klant kan later zelf meer schijven toevoegen. Er hoeft geen hardware te worden uitgewisseld. Daarna moet alleen nog de software subscription te worden aangepast.

Deze eenvoudige methode zorgt niet alleen voor minimale kosten voor de uitbreidingen. Het maakt de TCO ook veel makkelijker bij te houden. Maar dat is niet het enige waardoor Arcserve zich onderscheidt zegt Raymond. “In de gesprekken merk ik vaak dat men verbaasd is dat wij zoveel capaciteit met een box van slechts 7U weten te combineren. Voor IT beheerders is dat zeer prettig. Zij weten dat geen extra rackspace nodig is om de groei in storagebehoefte bij te houden.” Waar Arcserve volgens hem ook goed scoort is het stroomverbruik. De X series heeft niet alleen een bescheiden omvang, het stroomverbruik is ook maar een fractie van dat van enkele concurrenten.

Een beperkte claim op rack- en floorspace, een laag stroomverbruik en een eenvoudige manier van tussentijds uitbreiden van capaciteit heeft de Arcserve X series een hoogst interessante TCO. “Dat hele plaatje was al bekend bij met name overheden en onderwijs, waar men al langer let op het energieverbruik en de kosten voor koeling. We zien dat nu ook bedrijfsleven daar scherper op stuurt.”

Geïntegreerde oplossing

De software van Arcserve, UDP 8.0, heeft bijzondere features. Het ondersteunt de volledige back-up van alle Microsoft 365 onderdelen zoals Exchange online, One Drive en Teams. De back-ups van die data kunnen naar de eigen hardware worden weggeschreven, maar ook naar de dedicated Arcserve cloud of een externe locatie zijn mogelijk. Het bedieningsgemak is groot, de gebruiker heeft een overzichtelijk menu waarin alle opties staan weergegeven, ook het maken van kopieën tussen locaties. In tegenstelling tot de standaard Office365 tooling kan UDP 8.0 ook makkelijker en vooral sneller individuele bestanden en mails doorzoeken en terugzetten.

Daarnaast biedt de nieuwe Arcserve UDP 8.0 software een uitgebreidere ondersteuning voor Oracle databases, van zowel Windows als Linux platformen kan maken. Arcserve biedt al langer ondersteuning voor Nutanix. Ook deze functionaliteit is in de nieuwe versie van UDP 8 verder uitgebreid. Het zorgt ervoor dat Arcserve optimaal overweg kan met HCI oplossingen. Ook van deze samenwerking mag veel worden verwacht, aldus Richard.

Geïntegreerde onderdeel van UDP 8.0 zijn ook de cybersecuritytools van Sophos. UDP 8.0 is daarmee een zeer omvangrijke, makkelijk te bedienen bundel. “Het is vooral ook een complete bundel,” zegt Richard. “Wij leveren het in een keer mee en je hoeft er niet extra voor te betalen. Geen verborgen kosten, wat het berekenen van je TCO ook weer eenvoudiger maakt. Onze licentie levert meer value for money.”

Arcserve beschermt tegen ransomware

Waar Arcserve zich ook door onderscheidt is de Money Back garantie. Het bedrijf belooft klanten de kosten van de Arcserve hard- en software te vergoeden als de back-up data besmet raakt door ransomware. Die garantie kan het geven omdat het overtuigd is van de goede werking van UDP 8.0 met de geïntegreerde oplossingen van Sophos. “Ons voorstel naar de markt is glashelder,” zegt Raymond. “We hebben een checklist waar de eindklant zich aan moet houden. Doet men dat, dan doet hij het maximale om ransomware besmettingen te voorkomen. Arcserve doet eens per jaar een check en geeft advies als iets verbeterd kan worden. Mocht ondanks die inspanningen toch ransomware toeslaan en men kan niet herstellen dan geven wij het geld terug voor de hardware en de software. Die hoeven we ook niet terug.”

Richard vult hem aan met: “de X series is een pracht starpunt om Arcserve te leren kennen. Het is een geïntegreerde logische opgebouwde en makkelijk te bedienen. “Set and forget ransomware en disaster recovery solution”, geschikt voor enterprise en het MKB.

Geld verdienen met Arcserve

De X series en UDP 8.0 zijn nu beschikbaar. Arcserve wordt uitsluitend via het kanaal geleverd en Arcserve staat open om nieuwe partners te onboarden. Richard: “Wie een goed doordacht databescherming en back-up portfolio voor het MKB en de enterprise markt wil voeren kan eigenlijk niet om Arcserve heen. We zijn een solide bedrijf met een zeer lang trackrecord. En minstens zo belangrijk, wij bieden bijzonder aantrekkelijke marges voor het kanaal, dat zelf de klantprijs bepaalt.”

Wie meer wil weten over Arcserve kan contact opnemen met Raymond of een van zijn collega’s.

 

Mobiele versie afsluiten