Arcserve bouwt met UDP 8.0 voorsprong verder uit

Paul Brunyee - ArcservePaul Brunyee, EMEA Pre Sales director en Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux van Arcserve zijn daags voor de officiële lancering van UDP 8.0 geïnterviewd. Ze stonden uitgebreid stil bij deze nieuwe versie en de eisen die tegenwoordig aan gegevensbescherming worden gesteld.

Meer dan 30 jaar ervaring

Arcserve is, met meer dan 30 jaar ervaring, een van de oudste spelers op het gebied dat gegevensbescherming. Voor het interview startte was er een levendig gesprek over technieken en media die niet meer bestaan. Tape is daar overigens een uitzondering. Dat bestaat na 38 jaar nog steeds en Arcserve ondersteunt meer dan 60 verschillende tape libraries.

Hoewel tape voor tal van segmenten belangrijk is, is het niet top of mind voor de markt. Waar de markt nu vooral om vraagt is software en hardware om snel data veilig te stellen. Daarom is de bescherming primair gebaseerd op disk 2 disk, disk 2 cloud, of cloud 2 cloud. De Arcserve UDP – Unified Data Protection – software maakt dat mogelijk. Versie 8.0 is een doorontwikkeling van de vorige versie. Daarnaast is het geoptimaliseerd voor de in december uitgebrachte X series en de 9000 series hardware. Arcserve is dus zowel een software als een hardware leverancier.

Luisteren naar het kanaal en de klant

Arcserve heeft wereldwijd meer dan 70.000 klanten. Traditioneel zijn deze verspreid over veel verticale markten, in het MKB tot Enterpise omgevingen, maar vooral in de lokale overheid, gezondheidszorg en onderwijs en zorgsector. Arcserve luistert goed naar wat de klanten bezighoudt. Daarom is UDP 8.0 op een aantal punten aangepast en de functionaliteit sterk uitgebreid. Zo is er voor het eerst native Oracle-ondersteuning. Paul: “We weten natuurlijk al jaren dat veel van onze klanten Oracle gebruiken.. De vraag om deze Oracle-databases te beschermen met Arcserve, die ze al voor andere applicaties gebruikten, is verder toegenomen en daar hebben we op ingespeeld met deze zich ontwikkelende integratie met Oracle RMAN, RAC en ASM.”

Hij vervolgt: “We horen van klanten en uiteraard via het kanaal ook steeds meer dat men HCI omarmt. Daar kijken we niet van op, want een paar jaar geleden voorspelden we dat al dat die trend zou komen. Daarom hebben we een nauwe samenwerking met Nutanix.” Het bijzondere daarbij is dat Nutanix ook andere markten en marktsegmenten bedient. Paul verwacht daarom ook dat de combinatie van Nutanix en UDP 8.0 voor een serieuze toename van de footprint gaat zorgen. De doelgroep wil vaak een turnkey oplossing, data protection as a service. Dat is precies wat Arcserve levert voor zowel Windows als Linux platformen.

Agnostisch

Arcserve is sterk in een aantal sectoren, zonder dat het betekent dat de software daarop is afgestemd. De oplossing is agnostisch. Het is wel zo dat het goede voorbeeld doet volgen. Tevreden gebruikers zijn de beste ambassadeurs. Daarom is Arcserve bijvoorbeeld nadrukkelijk aanwezig in de gezondheidszorg.

Verder is er nog een hele praktische reden waarom UDP 8.0 totaal agnostisch is. Raymond: “Iedereen die data vergaart, maakt en opslaat heeft behoefte aan data bescherming. De markt is enorm groot. Targetten met aangepaste oplossingen voor bepaalde doelgroepen heeft geen zin.”

Cloud en Sophos

Omdat Arcserve voor iedere grotere onderneming geschikt moet zijn is de software ook in staat met cloudstorage van derden partijen om te gaan. AWS en Azure zijn de meest gebruikte cloudaanbieders. UDP 8.0 integreert daar naadloos mee. Met deze versie is het bijvoorbeeld mogelijk de inmutable S3 Object Lock toe te passen. Immutable storage is belangrijk in de strijd tegen malware en ransomware en staat daarom ook steeds hoger op de agenda van eindgebruikers.

Om malware en ransomware weg van de data te houden werkt Arcserve al enige tijd met Sophos. De data en ransomware bescherming van Arcserve is gecombineerd met de cybersecuritytools van Sophos tot een all-in-one bundel. Met de komst van Arcserve UDP 8.0 is ook de licentie en SKU structuur vereenvoudigd. Goede bescherming, ook van Office 365 en MS Teams, kan zo nog makkelijker worden besteld en geactiveerd.

Gegevensbescherming verandert

De data van MS Teams zijn een goed voorbeeld hoezeer de behoefte aan gegevensbescherming toeneemt en verandert. Consequentie daarvan is ook dat de systeembeheerder steeds minder de enige persoon is die beslissingen neemt.

Paul: “Wij zien duidelijk dat het C-level en Ciso’s vaker over data beschermingsmaatregelen beslissen. Het is niet meer uitsluitend een technisch issue. Het is een strategisch vraagstuk geworden.” Raymond vult aan met: “Een groot deel van de markt weet nog onvoldoende dat data bescherming geen feature is van de bekendere Saas aanbieders. Microsoft maakt geen back-up van Office 365 of Teams data. De back-up die Salesforce levert is eigenlijk meer een datadump. Data bescherming is echt wel iets meer dan dat.”

Arcserve bouwt voorsprong verder uit

“Gegevensbeveiliging en gegevensbescherming groeien naar elkaar toe,” zegt Paul. “Tegelijk wordt ook het data lifecyle management steeds belangrijker. Meer dan ooit is het dus belangrijk een leverancier te hebben die echt weet wat er speelt, wat de trends zijn en een lange termijn visie heeft.”

Arcserve heeft met een trackrecord van meer dan dertig jaar natuurlijk een ijzersterke troefkaart in de hand. Met UDP 8.0 bouwt het de voorsprong nog verder uit. Paul: “Arcserve UDP 8.0 is proven technology. Technology waar tienduizenden bedrijven en overheden wereldwijd gebruik van maken. Het is gebouwd en wordt onderhouden door een team dat al heel lang hiermee bezig is. Door de samenwerking met Sophos is er op elk moment de juiste bescherming. Inspelend op de grote belangstelling voor HCI hebben we een goede integratie met Nutanix. Ik ben ervan overtuigd dat we met UDP 8.0 voor de Benelux een ijzersterk aanbod hebben.”

Mobiele versie afsluiten