ALLOcloud overgenomen door Zweedse Telavox

Telavox heeft ALLOcloud overgenomen, melden beide bedrijven in een persbericht. Het Zweedse UCaaS-bedrijf nam in maart van dit jaar al het Spaanse Numintec over en is dus duidelijk op koers van Europese expansie. ALLOcloud is een leverancier van cloudcommunicatie en collaboration in België en Frankrijk.

Het overgrote deel van de inkomsten van ALLOcloud komt voort uit UCaaS, vergelijkbaar met Telavox. ALLOcloud richt zich echter op de klantensegmenten SOHO en mkb, terwijl Televox een gelijkmatige verdeling heeft van klanten in SOHO, mkb, Midmarket en Enterprise. Telavox ziet dan ook een potentiële groeimogelijkheid door de distributiemogelijkheden van ALLOcloud uit te breiden naar de grotere klantensegmenten in Europa.

UCaaS en CCaaS in België en Frankrijk

Het doel van de overname is het leveren van UCaaS (Unified Communication as a Service) en CCaaS (Contact Center as a Service) aan Belgische en Franse bedrijven. Door de overeenkomsten en complementaire kenmerken passen beide bedrijven, naar eigen zeggen, ‘perfect bij elkaar’. Telavox en ALLOcloud zijn geografisch complementair, aangezien Telavox geen activiteiten had op de Belgische en Franse markten.

Europese markt voor UCaaS vormgeven

Volgens CEO Jacques Gripekoven biedt ALLOcloud sinds 2012 met succes cloudtelefonie en collaboration in België en sinds kort ook in Frankrijk met een sterke technologische focus op software-integratie. “De fusie met Telavox is een geweldige kans voor onze partners en hun klanten om hun aanbod uit te breiden met een van de meest geavanceerde communicatieplatformen ter wereld. We zijn verheugd dat we met deze krachtige alliantie de Europese markt voor UCaaS mede vorm kunnen geven”, aldus Gripekoven.

Bron: ALLOcloud

Mobiele versie afsluiten